avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Finalitatea unei contestatii in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Finalitatea unei contestatii in anulare


Buna ziua ,

Va rog sa-mi explicati care este sensul unei actiuni de CONTESTATIE IN ANULARE cu privire la un proces . Daca exista o hotarare irevocabila data de o instanta de recurs si daca nu se mai judeca din nou cauza , care sunt conditiile de anulare a unei sentinte - daca o instanta de recurs declara un act nul si actiunea principala neintemeiata- cum poate fi schimbata decizia din recurs ? Daca pe fond si la recurs s-au depus toate actele , ce acte se mai pot depune la contestatia in anulare ? Ce sanse sunt ca o instanta care a dat hotararea ( acelasi complet judeca si contestatia in anulare ) sa-si poata modifica propria hotarare irevocabila . Precizez ca este vorba de un proces care se judeca pe codul civil vechi si deci judecatorii care judeca la recurs pot judeca si contestatia in anulare sau revizuirea.
Cu stima ,
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 11:02, 6 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult pentru detalii .
Cu privire la aspectul semnalat , pot spune ca citarea a fost conform procedurilor si cauza a fost judecata de instantele competente . Din cererea cu privire la contestatia in anulare in cauza se invoca motive strict legate de judecarea cauzei , ori pentru a fi admisa o contestatie din ceea ce am citit pe forum se discuta doar aspectele legate strict de proceduri si citare si nicidecum de aspecte legate de judecarea cauzei.
In alta ordine de idei , daca o instanta declara nul un inscris ( intrucat prevedea o vanzare a unor drepturi ale unei persoane aflate in viata (lovite de nulitate absoluta conform legii si asa cum rezulta din motivarea instantei de recurs ) , aceasta contestatie va fi judecata de acelasi complet de judecatori din recurs , dupa experienta dvs. considerati ca isi poate retracta hotararea irevocabila ?? .
Inca o data va multumesc pentru amabilitatea raspunsului .

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)
Recurs - contestatie in anulare asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va cer doar o parere in legatura cu urmatoarea speta : - intr-un recurs instanta da o hotarare motivata in mod unanim de toti cei 3 ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii asanacheromel asanacheromel Buna ziua , As dori sa supun o speta neclara mie : in anul 2009 doua persoane au intocmit un inscris sub semnatura privata intitulat \\"contract de ... (vezi toată discuția)