avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia

Buna ziua.
Am cumparat recent un ap + teren in fata blocului. Am platit atat apartamentul si terenul inainte de constructie, iar acum am vazut ca pe teren am o gura de canal. Nu ma deranjeaza in mod neaparat, dar am probleme foarte mari cu vecinii.

Gura respectiva este aproximativ in mijlocul terenului (38 m2). Am amenajat acel spatiu cat de cat (gazon + altele) dar in ultima vreme sunt probleme cu canalizarea .. si vecinii binevoitori, chiar daca au cale de acces .. spre canal .. calca tot in picioare.

M-am suparat astazi foarte tare si as vrea sa ingradesc tot si sa le tai dreptul de access. Va rog sa imi spuneti ..a m acest drept .. sau cum se poate rezolva o problema de genul ?

Va multumesc.
Stiu ca omeneste e sa ii las sa umble la canal atat timp cat au inundatii sau pb de genul ... dar daca ei nu sunt oameni .. vreau sa stiu exact ce drepturi imi confera legea in acest caz

Eventual, cei care mi-au vandut pamantul au drept sa il vanda?
Cel mai recent răspuns: zegetina , utilizator 18:37, 4 Mai 2009
Ati cumparat terenul din fata blocului? straniu. Acest pamant , deregula apartine domeniului public, primariilor. Aveau drept sa vanda acest pamant,,cei care v-au vandut" , in conditiile in care erau proprietarii acestui pamant. Insa , daca acestia erau doar proprietarii apartamentului, practic dvs. nu ati devenit si proprietarul exclusiv al terenului aferent blocului i n care locuiti. Acest teren se afla in coproprietate cu toti ceilalti vecini, iar acest fapt le confera dreptul de a-l folosi in egala masura cu dreptul pe care-l aveti si dvs. Si chiar daca ati fi fost proprietarul exclusiv, aflandu-se un canal pe terenul respectiv, ar trebui sa existe un drept de servitute in favoarea tuturor acelora care au nevoie de acces acolo.
Eu am ap la partier .. in partea nordica a apartamentului am teren in suprafata de 38 mp .. este vorba nu doar de mine in particular ci de aproximativ 60 proprietari. in partea nordica .. este un teren aproxzimativ in aceeasi suprafata care apartine asociatiei de locatari am inteles. - apartamentul a fost cumparat direct de la constructor el fiin proprietarul intregului teren din zona .. unde au ridicat vreo 20 de blocuri :D

In fine ...

Unii dintre noi, avem aceasta problema .. avem un access la canalizare pe teren (gura de canal). Va rog sa imi spuneti, daca nu. Eu am contract de cumparare pe teren si inscrierea in CF.

Va rog frumos sa ma sfatuiti cum anume sa procedez, pentru ca eu am amenajat frumos .. iar azi mi-am gasit toate florile rupte si tot terenul calcat in picioare, asta in conditiile in care la canal am facut cale de acces si omeneste se poate ajunge. Vreau doar sa "oblig" pe cei care merg acolo sa imi respecte proprietatea si munca.
nu este singurul caz de vinzare a apartamentelor impreuna cu o anumita suprafata de teren in fata blocului.
cunosc personal un caz in bucuresti, in giulesti, in aceeasi situatie, apartament cumparat prin anl.
tare sint curios cum se va marca fiecare teren in parte, si cum va fi folosit de fiecare. apartamentele respective vor fi date in folosinta abia in toamna, dar efectele se vor vedea anii urmatori
Sincer .. nu e 2 hectare de pamant unde sa cultiv .. e o mica gradinita cu spatiu verde .. loc de joaca pt copii sau mai stiu eu ce .. nu e mare tam-tam ..

ideea mea e ca ... sunt niste oameni ne-oameni care .. dupa ce ai udat 2 saptamani gazonul sa creasca .. si ai amenajat frumos si ai facut carare cu dale sa poata intra - ca de sunt om si ma gandesc ca e bine sa las access - ma tresesc dimineata cu toate florile calcate in picioare si urme de pasi de la vreo 5-6 si capacul de la canal mutat de la loc .

Iluminat este, deci nus e pune problema ca nu au vazut unde calca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii floricadecolt floricadecolt Buna ziua. In urma cu un an am cumparat o casa. La momentul cumpararii existau garduri construite spre ambii vecini. Vecinul din dreapta a fost in proces ... (vezi toată discuția)
Gard parter spatiu comun becca612 becca612 Buna seara, Locuiesc la parterul unui bloc dintr-un cartier rezidential iar in spatele blocului pe lungimea apartamentului meu si a celui de langa exista ... (vezi toată discuția)
Extindere gradina pe spatiul comun mircea256 mircea256 Buna ziua, locuiesc intr-un cartier unde nu exista asociatii de proprietari, in schimb fiecare are contract individual cu o firma de management ... (vezi toată discuția)