avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere. Ce se intampla dupa deces ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere. Ce se intampla dupa deces ?

Buna ziua,

Am contract de intretinere pe o locuinta.
Ce pasi trebuie sa urmez dupa decesul proprietarului ? Mai e nevoie de succesiune sau ceva ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:11, 6 Mai 2014
Prin incheierea acestui contract sunteti proprietar, v-a dat acea locuinta in schimbul intretinerii sale pe durata vietii .
Daca nu va indeplineati obligatia de a-l intretine putea "sa strice" acel contract. Dupa decesul intretinutului , la dezbaterea succesiunii dupa defunct, acea locuinta nu mai intra in masa succesorala intrucat nu mai este proprietar pe ea, dvs prin incheierea contractului de intretinere sunteti proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract tudor-zbarlea tudor-zbarlea Buna ziua! Am si eu o problema la care doresc sa primesc lamuriri: tatal meu a incheiat cu fratele meu un contract de intretinere cu uzufruct pentru ... (vezi toată discuția)
Defunct cu bunuri in mai multe judete. cunostinta mea a aflat ... alina_25 alina_25 Defunct cu bunuri in mai multe judete. Cunostiinta mea a aflat cu stupoare ca tata ei decedat detinea si o casa (aflata in paragina in alt judet),dar care ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune - fara dezbaterea succesiunii catalina2019 catalina2019 un parinte decedat acum 10 ani, in urma cu 7 ani s-a facut acceptarea succesiunii pentru un apartament cumparat de ambii parinti, succesiunea facandu-se doar ... (vezi toată discuția)