avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot cere suspendarea executarii sub supraveghere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot cere suspendarea executarii sub supraveghere?

Dupa ce perioada de executare a pedepsei, un detinut poate cere suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere? Pedeapsa presupune 4 ani cu executare.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
MorosanuMadalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: MorosanuMadalina , utilizator 18:58, 8 Mai 2014
Nu poate, suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere este o modalitate de individualizare a pedepsei ce se dispune prin hotararea de condamnare, poate insa solicita liberarea conditionata cand indeplineste conditiile cerute de lege.
in momentul in care a fost condamnat instanta ar fi putut dispune suspendarea sub supraveghere.
daca nu s-a intamplat asta nu ramane decat de executat si eventual de uzat de caile extraordinare de atac.
Imi puteti spune va rog care sunt caile extraordinare de atac? Multumesc!
Va rog spuneti-mi daca exista vreo perioada de timp in care un detinut trebuie sa presteze munca pt. a putea cere liberare conditionata dupa efectuarea a jumatate din pedeapsa? Multumesc!
din 4 ani trebuie sa execute 2 ani si 8 luni din care se scad zilele castig.
functie de cate zile va castiga va fi analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Alte discuții în legătură

Cat se executa dintr-o pedeapsa de 2 ani cu executare? Elynasv Elynasv Buna ziua! Prietenul meu a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare pt favorizarea infractorului. Am cateva intrebari: 1 an de puscarie ... (vezi toată discuția)
Ce mai este de facut in acest caz ? kyliejenner kyliejenner Daca cineva a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani , a executat 5 luni dupa care a ramas in suspendare , iar acum dupa 9 luni a primit ca sentinta ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - suspendari Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Este adevarat ca dupa NCP se anuleaza pedepsele cu suspendare ? Va multumesc! (vezi toată discuția)