avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am terminat ccc de 2 ani cu o luna ca copilul sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am terminat ccc de 2 ani cu o luna ca copilul sa implineasca 2 ani,si am obtinut certificat de handicap pt el mai pot beneficia de ccm pana la 3 ani?

Buna ziua .Inainte sa intru in Ccm de 2 ani am fost in somaj,mi-au mai ramas 2 sapt din somaj pentru ca l-am intrerupt cu Ccm de 2 ani.Pe 1 iunie 2014 copilul face 2 ani,acum la varsta de 1 an si 11 luni am descoperit ca are o problema medicala si in baza acestuia am obtinut certificat de handicap.eu ar fi trebuit sa fiu in CCM pana pe 1 iunie cand face copilul face 2 ani,dar pentru ca sotul nu a optat pt acea luna obligatorie de concediu parental,mi s-a saczut o luna din ccm de 2 ani,adica pe 1 mai mi s-a terminat ccm,relunad somajul care imi ramasese inainte de nastere.Intrebarea mea este daca pot beneficia de ccm pana la 3 ani pe baza handicapului daca am incheiat ccm 2 ani,iar acum fiind in somaj neavand nici o zi intrerupere intre ccm 2 si repunerea somajului.multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:32, 6 Mai 2014
Daca din concediu crestere copil (CCC) ati revenit in somaj puteti face acum cerere catre Agentia de Somaj pentru a intra in CCC pana la varsta de 3 ani (atasati si o copie dupa certificatul de handicap al copilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pt copil cu handicap sircuanda sircuanda Buna ziua, am un bebelus de 1 an si 3 luni, nascut cu handicap la picioare. Eu am optat inainte de a naste pt CCC de 2 ani; acum mai pot face ceva sa ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)