avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

va rog cine ma poate ajuta
la cate zile duce se da decizia de incetare a contractului de munca trebuie transpusa in revisal?
Cel mai recent răspuns: editaama , utilizator 08:29, 8 Mai 2014
Incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite in revisal la data incetarii c.i..m.sau la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă

Depasirea acestui termen inseamna contraventie.

Cu ce articol s-a incetat c.i.m.?
Daca decizia de incetare nu a fost inregistrata in REVISAL la timp, ea poate fi inregistrata si transmisa si in momentul constatarii acestui fapt, adica acum. Amenda se plateste numai daca la un control de la ITM.la verificarea dosarelor de personal se constata ca nu a fost actualizat REVISALUL. In concluzie actualizati REVISALUL cat mai repede !
Nici nu trebuie verificate dosarele de personal pentru acest lucru . In cazul controlului ITM, acestia au deja scos sau isi scot extrasul de revisal pentru societatea in cauza.
Da aveti dreptate la un control de la ITM inspectorii au extrasul de REVISAL.dar avand in vedere ca nu a fost inregistrata decizia de incetare , contractul respectiv este inca activ si de aceea exista posibilitatea sa se observe acest lucru numai la verificarea dosarelor sau a statelor de plata. Mai grav mi se pare sa nu se inregistreze contractul de munca in REVISAL la timp !!!!! Si sa mai ai si control de la ITM !
S-a descoperit si solutia impotriva acestor situatii.

Verificarea dosarelor de personal se face, in prinicpiu, la sesizarea salariatului si mai putin la un control tematic.

Alte discuții în legătură

Contractele de munca din revisal slashtim slashtim Buna ziua, in urma unui control de la o institutie a statului au fost constatate urmatoarele nereguli si anume : - listele din programul meu de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)
Control itm danyyyyy danyyyyy cat de des se poate face control de la itm pe acceasi tema , care este perioada in 28.07.2009 am avut control pe contracte de munca si acuma sunt chemata ... (vezi toată discuția)