avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii UE firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii UE firma neplatitoare de TVA

Buna ziua,

am o speta care nu am maii avut-o pana acum, daca pot primi un sfat fiscal.

O firma din RO neplatitoare de TVA are un contract de prestari servicii cu o firma din Austria platitoare de tva ( verificat Vies) - firma de asigurari,
in vederea efectuarii unor lucrari in urma unor daune la casele din Ro asigurate la firma din Austria. Precizez casele sunt in RO, dar plata o va face firma din Austria pentru cv.serviciilor prestate. Cum va factura firma din Romania?
Ce obigatii fiscale are firma din Romania.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valienache , utilizator 13:51, 15 Mai 2014
Sa obtina cod de tva si inregistrarea in ROI ( ramane neplatitoare de tva in RO), sa factureze fara tva( scutit de tva cf directivei europene), firma austriaca face taxare inversa.
Depune D 390 cand factureaza catre austria. ( se depune doar on line cu semnatura electronica)
Si datorez tva in Romania?
Multumesc pentru raspuns.
Am scris mai sus
"sa factureze fara tva( scutit de tva cf directivei europene)"
Tot nedumerita sunt pentru ca am gasit in CF ART.133 ALIN (4)+norme unde scrie ca locul prestarii e unde se afla imobilul si nu am obligatia sa ma inregistrez.
Ce parere aveti?
Multumesc, scuze ca insist!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)