avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

buna ziua.pot beneficia de concediu de odihna daca am doar 6 luni lucrate? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 7 Mai 2014
1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata (in speta, 6 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna inay inay Angajatorul meu nu a facut programarile pt concediul de odihna dar, am implinit un an ne intrerupt de munca. Am dreptul la concediu de odihna sau nu. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cristian A. cristian A. Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca dupa 6 luni de la angajare pot beneficia de concediu de odihna partial. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Drept concediu odihna pe an 2014 Dorky Dorky Persoana in discutie merge pe 9 luni de munca la actualul angajator, inainte nu a lucrat. A fost rugata in primavara ca impreuna cu ceilalti angajati sa isi ... (vezi toată discuția)