avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Amortizare mijl.fixe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Amortizare mijl.fixe PFA

Buna ziua.
O PFA a achizitionat in 2007 un autoturism.Pentru acest autoturism nu s-a calculat amortizare pana acum,desi au fost inregistrate cheltuielile cu combustibilul si piesele de schimb.
Intrebarea mea este,daca se mai poate inregistra mijlocul fix in anul 2013 si daca mai pot calcula amortizarea pt.anul 2013 si la ce valoare?La valoarea de intrare,sau la valoarea ramasa de amortizat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 23:53, 7 Mai 2014
Inteleg ca PFA-ul este calculeaza venitul impozabil in Sistem real.
In cazul acesta poate calcula amortizarea incepand cu 2013, termenul pentru declaratia 200 este pe 25 mai, deci mai este timp. Chiar si in cazul in care s-a depus deja declaratia se poate face o rectificativa.
Se calculeaza amortizarea normal, se pleaca de la valoarea de intrare si se imparte la numarul de luni de amortizare; amortizarea se calculeaza incepand cu luna imediat urmatoare punerii in functiune (intrarii mijlocului fix).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix vidiva vidiva buna seara .Am cateva nedumeriri , daca ma poate ajuta cineva.1. achizitionez un m.fix in luna aceasta, il pun in functiune peste cateva luni , de cand incep ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa dupa actualizarea art. 48 bogdan_alex bogdan_alex Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu acest art. 48 din codul fiscal. Din cate am inteles deducerea combustibilului nu mai poate fi facuta de un PFA dar ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)