avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

...daca in ultimul Referat Tehnic de Debransare din 13.06.2011 este trecut "-procent parti comune conform proiect: 32%" si pana astazi toata caldura furnizata este integral achitata de apartamentele bransate la RADET,va intreb:care este cota care "trebuie"platita(din factura de caldura)de catre toti proprietarii indiferent de forma de incalzire,iar daca aceasta cota nu a fost achitata niciodata(nici macar afisata pe listele de intretinere in tot acest timp) de catre cei debransati ,cum pot face pentru a-mi recupera partea de cheltuieli cu care am fost "incarcat"de catre administratie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:45, 8 Mai 2014
Nu ati vrea dvs sa fiti un pic mai clar in exprimare? Banuiesc ca si raspunsurile le doriti cat mai clare...
daca aceasta cota nu a fost achitata niciodata(nici macar afisata pe listele de intretinere in tot acest timp)



Daca suma nu a fost nici macar afisata pe listele de intretinere,este normal ca suma sa nu fie achitata
cum pot face pentru a-mi recupera partea de cheltuieli cu care am fost "incarcat"de catre administratie?

Daca aveti certitudinea ca au fost impuse netemeinic si nelegal sume,puteti formula actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari

Daca in scara dv. nu aveti repartitoare pe calorifere, situatie in care calculul caldurii este efectuat de o firma specializata care ar fi prevazut si celor deconectati cota-parte de caldura pentru partile comune si tevile verticale care le trec prin apartament, atunci ar fi trebuit sa aveti o hotarare a AG a proprietarilor prin care se stabilea un procent din factura sa fie considerat arbitrar pentru aceste parti comune si acest procent sa se fi impartit tuturor locatarilor pe cota-parte indiviza.

Daca nu aveti o asemenea hotarare a AG, administratorul nu putea sa calculeze caldura decat cum a calculat-o si, deci, dv. nu va mai puteti recupera nimic din ceea ce ati platit pana acum.

Singura posibilitate de a recupera ceva este ca sa fi existat aceasta hotarare a AG si sa nu fi fost pusa in aplicare.

Vedeti care este situatia la dv. in asociatie.
Este a treia discutie pe care o deschideti pe aceeasi tema si de aceea nu se intelege ceea ce vreti.
Inchidem aceasta discutie si va rog sa reveniti, sa postati acolo unde ati inceput.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala de plata a caldurii Sven175 Sven175 Buna seara! Numele meu este Cristi si sunt din Timisoara si locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje iar in 2011 mi-am montat centrala pe gaz si as dori sa-mi ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata dumiela dumiela Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale ... (vezi toată discuția)