avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviviziune

Buna ziua . Prin legea 10 ni s-a retrocedat mie si fratelui o casa cu mai multe apartamente, suntem coproprietari . Am inteles ca prin instanta e mai ieftina iesirea din indiviziune. In aceasta probema as avea nevoie de sfatul dumneavoastra. Pe cine chem in proces?
Cum formulez cererea?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ada92 , utilizator 10:03, 5 Mai 2009
Pe toti mostenitorii.La termen prezentati un document semnat de toti mostenitorii cu imparteala conform procentelor legale cuvenite (tranzactie).Cererea poate sa o intocmeasca un avocat (3-50 lei).Daca stiti ca exista tensiuni/contestari din partea celorlalti, angajati avocatul sa va reprezinte.Tot avocatul va poate informa asupra marimii si modului de plata a taxelor de judecata.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
nucu$, utilizator
Multumesc ptr. raspuns. Intre mine si fratele meu nu este nici o tensiune legata de impartirea apartamentelor. Ne-am inteles deja cum sa le impartim. Deci sa formulam cererea de iesire din indiviziune in numele amandorura si sa specificam ca ne-am inteles in legatura cu modul de impartire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/ succesiune maia andrei maia andrei Buna ziua, socrul meu a decedat acum 2 ani , are 2 mostenitori , sotul meu si sora lui,nu s-a dezbatut succesiune. Nu au acte de propietate niciunul. In ... (vezi toată discuția)
Cerere anulata ca netimbrata, hotarare nerecurata etc etc Buna seara, Am avut un proces de iesire din indiviziune, a fost o singura infatisare la care am luat parte ambele parti, iar reclamanul nu a platit taxele ce ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cristinah cristinah Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de ... (vezi toată discuția)