avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, mostenire bunuri proprii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, mostenire bunuri proprii

dupa deces mostenirile si donatiile pot reveni si sotiei dupa decesul sotului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 8 Mai 2014
Sotia are drept de mostenire in caz ca sotul decedeaza inaintea ei. Sotul supravietuitor vine in concurs la mostenire cu claselebde mostenitori 1-4. Sotii isi pot dona bunuri unul altuia, donatia este revocabila intre soti.
Acum nu stiu daca asta ati dorit sa aflati caci ce ati postat nu prea are logica. Incercati sa va expuneti mai clar si concret problema ca sa va putem ajuta.
tatal meu a decedat are doua donatii facute de bunicul meu lui .vreau sa stiu daca are dreptul si sotia de-a doua la ele sau doar eu si fratele meu .stiu ca la mostenire si la donatii sotia nu are drepturi conform codului civil daca nu se specifica in acestea ca sunt bunuri commune.multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
donoctaviana, utilizator
nu incurcati mostenirea cu efectele divortului.
in cazul dvs, totalitatea bunurilor defunctului, se impart intre rezervatari indiferent de cum au fost dobandite aceste bunuri.
mostenitorii rezervatari sunt: sotia supravietuitoare, copii si parintii defunctului(daca ii traiesc)
Din tot ce avea tatal la data decesului indiferent de modul de dobandire, femeia care ii era sotie la data decesului va mosteni un sfert, iar voi fratii impartiti egal restul.
In masa soccesorala ( ce va fi de mostenit) intra jumatate din bunurile comune si bunurile proprii ale decedatului. bunuri proprii sunt alea donate si mostenite la randul sau de defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Mostenire clowntatto clowntatto tata a decedat ,dar mama traieste .Noi fiind 3 frati mama are drept sa lase toata averea unui singur frata.S-au doar parta ei?Daca poate sa cedeze fara ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de o persoana casatorita dupa decesul acesteia cmary cmary Intr-un certificat de mostenitor sunt doua persoane :sotia decedatului si fiica acestora (casatorita ). Daca fiica decedeaza in timpul casatoriei din care a ... (vezi toată discuția)