avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinti ce au nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinti ce au nevoie de ajutor

Suntem parintii a cinci copii majori. Avem varsta de 63, respectiv 61 de ani. Nu beneficiem inca de pensie, iar alt venit nu avem. Am crescut si am intretinut cei cinci copii ai nostri pana la absolvirea liceului, pe toti cinci, iar pe trei dintre ei pana la absolvirea facultatii. Acum am avea si noi nevoie de un pic de ajutor din partea lor. Am avea nevoie de medicamente, de alimente, lemne de foc... I-am rugat sa ne ajute, dar refuza sa o faca. Inrebarea noastra este: avem vre-un drept? ii putem convinge cumva sa ne ajute? sau trebuie sa ne resemnam? Va multumim
Cel mai recent răspuns: amvas , utilizator 08:14, 12 Mai 2014
Din punct de vedere legal colegii mei au detaliat cum trebuie sa procedati, dar se pare ca desi sunteti in nevoie, tot nu doriti sa va obtineti drepturile pe calea instantei (chiar daca ati intruni cerinta incapacitatii de munca)

Totusi trebuie sa gasiti o cale de comunicare cu Primaria pentru acordarea ajutorului social cat si cu cei 5 copii. In privinta Primariei, va recomand sa depuneti cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru acordarea ajutorului social si sa asteptati raspunsul acesteia. Sunt obligati sa o inregistreze si sa o verifice, pentru a va comunica daca va incadrati sau nu.

O cale civilizata, discreta, confidentiala si extrajudiciara, prin care puteti initia un dialog cu cei 5 copii, este medierea. Daca acestia accepta sa vina la masa negocierilor (macar o parte dintre ei) se pot discuta cauzele pentru care "au uitat" de dvs., ce se poate face de acum inainte si de catre cine. Aveti aceasta sansa si va recomand sa incercati. Nu aveti de a face cu formalismul unei instante de judecata, nici copii si nici dvs. nu va spalati "rufele in public", ci doar incercati sa gasiti impreuna o solutie pentru a iesi din situatia in care va aflati.
Fireste ca si medierea presupune un onorariu, dar in cazul dvs. special, exista colegi mediatori care pot prelua pro-bono cazul.
Cereti pensia anticipat ! Apoi cand impliniti varsta de pensionare , va fi marita si pensia ! Aveti acest drept. Si din cate stiu eu , in functie de anul nasterii , la 61 de ani deja se iese la pensie( femei) .
Resemnarea, acceptarea sortii, pare a fi ultima solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere a parintilor de catre copii total3r total3r in anul 1992 mam casatorit cu o doamna care avea un baiat in varsta de 7 ani pe care lam infiat. dupa 15 ani am divortat.el avand drept de mostenitor.in prezen ... (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere ILC ILC buna ziua am o indoiala privind obligatia de intretinere... Domnul X nu are nici un venit lunar, nu are pensie, nu lucreaza, este bolnav si nu se poate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea ... natasav natasav Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea întreținerii copiilor de către parinti și a părinților de către copii atunci când ... (vezi toată discuția)