avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte premergatoare emiterii unui titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte premergatoare emiterii unui titlu de proprietate

Buna ziua.Bunica mea are un teren intravilan cu constructie pe el intr-un sat. Pentru ca ne dorimsa ilvindem am contactat ofirma pentru documentatia cadastrala. La masuratoare s-au gasit doar 2050 mp din 2300 mp cat specifica titlul de proprietate ( emis in 1998 dupa legea din 1991). Ni s-a spus ca exista slabe sanse sa recuperam diferenta de teren de la cei 2 vecini( casa se afla pe colt si se invecineaza cu strada pe 2 laturi). Cei de la cadastru ne-au spus sa ne uitam pe documentele care au stat la baza emiterii titlului de proprietate sa vedem ce era specificat ca suprafata in acele acte sau sa dam o declaratie prin care renuntam la aceasta suprafata lipsa si sa facem cadastrul pe cat exista (nu prea as vrea sa renuntam la 10 %din suprafata).
Bunica mea nu are insa nici un alt act in afara de acest titlu deproprietate. Pot cere undeva copii dupa acele acte pentru a vedea daca exista diferente si astfel sa recuperam terenul lipsa?
Cel mai recent răspuns: MD2013 , utilizator 22:44, 8 Mai 2014
la primarie, dar se cam refuza eliberarea unor copii dupa actele premergatoare.in aceste situatii se cere rectificarea titlului de proprietate si instanta cere primariei actele ce au stat la baza intocmirii titlului in cadrul procesului, altfel cei de la primarie refuza sa vi le dea.
Pot refuza chiar daca am dreptul prin lege sa accesez aceste informatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate Qubik Qubik Între titlul de proprietate pe care il am si suprafața din teren există o diferenta de 1000 mp, adica in loc de 9000, efectiv in teren sunt 8000 bineinteles ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate anaig anaig Buna ziua! Ce trebuie sa fac daca suprafata de teren din titlul de proprietate nu coincide cu suprafata de teren din adeverinta de punere in posesie? Va ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)