avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca

In anul 2011 am fost preluati de catre o firma conform legii TUPE. In mai 2014 acest contract expira. Ce se poate modifica din CCM initial? Se pot taia din drepturile mentionate in contractul de preluare(sporul de vechime, de munca grea etc)?
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
AdrianDdn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 8 Mai 2014
In noul ccm pot disparea anumite drepturi de care ati beneficiat in baza vechiului ccm.
Micsorarea salariului este posibila? (spre exemplu, de la 1500 la 1200)
Daca partile convin ca salariile sa se reduca, atunci exista si aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul vanzarii unei firme catre alta firma, salariatilor li se poate modifica salariul (in minus) ?este legal ? gabri_eli gabri_eli Buna ziua, sunt angajata unei firme care in septembrie anul trecut a fost vanduta catre alta firma.In aceasta perioada am fost sub Contractul Colectiv de Munca ... (vezi toată discuția)
Cim vs ccm, sporuri, munca suplimentarã nste nste Bună ziua, Vă rog să daţi un răspuns la următoarele întrebări, confirmând sau infirmând răspunsul meu, eventual şi explicaţii dacă este ... (vezi toată discuția)
Spor vechime iul1an iul1an buna ziua ! am lucrat la o firma de profil energetic , care a fost preluata de o firma de lichidare. in octombrie 2014 am fost preluati de la firma de ... (vezi toată discuția)