In urma unui credit neachitata, am primit o instiintare de poprire din partea unui executor judecatoresc. O somatie mobiliara.
1. Ce este o somatie mobiliara ? Nu am casa, masina, terenuri ...
2. Pentru ca am de gand sa platesc, suma nu este nici foarte mare - 2000 lei - cum sa solicit suspendarea executarii silite ? Model, unde se depune, eventual care este legea pentru o asemenea cerere.
3. Care este diferenta dintre contestatie la executare si suspendarea excutarii ? Si care este mai bine de pus in practica.
Daca aveti de gand sa platiti ce rost mai are sa faceti contestatie la executare, cerere de suspendare samd ... ?!
Mergeti la executor ... verficati ca cei 2000 de lei sa fie toata suma urmarita, platiti cei 2000 de lei (luati chitanta) apoi faceti cerere de incetare a executarii silite mobiliare invocand disp. art.371/5 C.p.c (incetarea executarii atunci cand s-a realizat integral obligatia). -sau 702 NCPC)
Nu am banii pe loc si ma gandeam sa suspend temporar executarea ca sa ma lamuresc.
De aceea, am spus ca am de gand si sa platesc.
In plus imi spune ca in 5 zile daca nu platesc se poate folosi politia, jandarmeria ... ...
Nu inteleg de ce pentru o asemenea suma se pune SOMATIE MOBILIARA !!!
Nu se puteau stabili 2-3 rate ?
Am niste dubii si la suma, fiind un card de credit cu o dobanda imensa.
De asemena cardul de credit este din anul 2007 !
Poate fi vorba si de o prescriere ?
Pentru o lamurire exacta doream o suspendare si temporara.
Nu ma eschivez de la plata, daca va trebui.
Lamuririle de care aveti nevoie dvs. sunt absolut necesare pentru a formula o contestatie cu/fara suspendare. Drept urmare inainte trebuie sa aflati toate aceste detalii si, abia apoi sa formulati contestatia.
Creditorul nu poate fi obligat sa primeasca o plata partiala.
Parerea mea este ca demersurile sunt prea costisitoare pentru o astfel de suma si nu faceti decat sa dati executorului motiv sa creasca cheltuielile de executare.
Executare silita
Delena05
Buna seara. Am primit azi o instiintare din data de 21.07.2015,precum ca cererea de executare silita formulata de creditor a fost incuviintata prin Incheierea ... (vezi toată discuția)