avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperari creante din 2003
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperari creante din 2003

in febr.2003 am contractat un imprumut prin magazin pentru cumpararea unui calculator in valoare de aprox. 3000 lei. Am platit o parte (peste jumatate ) dupa care in mai 2003 m-am mutat in alta localitate, mi s-au diminuat substantial veniturile si nu am mai platit. Am uitat complet de acesta iar in 2010 am fost contactat telefonic de o firma de recuperare, care imi cereaachitarea a aprox. 1400 lei la credit si 1250 la dobanda.De atunci suna mereu la familie cu amenintari ca e de rau ca ma vor da in instanta ca vor pune poprire pe pensie. Am vrut sa lichidez litigiu insa din cauza amenintarilor constante, a intimidarilor si chiar santajului la care mi-au supus familia nu mai vreau s-o fac. Pot face acest lucru, stiu ca datoria ar fi trebuit prescrisa de mult.
Mai mult cred ca la data respectiva contractele nu aveau caracter de titlu executoriu.
Stiu ca datoria este prescrisa
sa le spuneti sa nu va mai hartuiasca si sa va dea in judecata. nu cumva sa platiti un leu pentru ca atunci va curge un nou termen de prescriptie si sunteti bun de plata
Odata termenul de prescriptie implinit, plata nu-l intrerupe ca nu mai are ce intrerupe, fiind vb de un drept prescris.
Nu faceti plata pt ca nu are sens, le dati apa la moara sa va sacaie in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Sa platesc sau nu debitul catre orange? Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2002 s-a emis o factura orange care nu a mai fost achitata.Pana acum doua saptamani nu am mai primit nimic in ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante-debit restant Gabriel71 Gabriel71 In luna noiembrie 2010 primesc un telefon de la aceasta firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii) prin care mi se aduce la cunostinta ca am o ... (vezi toată discuția)