avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare asigurare

Bună!
Am făcut o refinanţare la o bancă unde aveam un credit unde mai aveam rate încă până în 2016, în Decembrie 2013 iar plata primei de asigurare s-a încasat prin reţinere din creditul acordat (în 2011).
În momentul refinanţării firma de asigurare trebuia să-mi restituie valoarea primelor aferente lunilor rămase după refinanţare pentru care nu mai este necesară asigurarea, cerere pe care am şi depus-o la bancă comunicându-mi că urmează să mi-se vireze banii în cont (ca şi la creditul anterior), lucru care nu s-a mai întâmplat, adresându-mă băncii aceasta mi-a spus să solicit detalii la firma de asigurare, care mi-a trimis prin poştă un formular cu cerere de plată şi o anexă pe care este menţionat faptul că restituirea restanţei se va calcula nu din data refinanţării ci din data când vor primi ei cererea de plată explicându-mi-se că eu până acum sunt asigurat, dar nu înţeleg în ce fel din moment ce acea creanţă care trebuia asigurată era stinsă din Decembrie 2013 !?
Ce credeţi despre acest lucru, ce ar fi de făcut?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:05, 10 Mai 2014
Indiscutabil , raspunsul celor de la asigurari e , aparent, abuziv si pentru a demonstra acest lucru, va trebui sa verificati clauzele contractuale .

Pentru modificari ale contractului: a) cand trebuia dvs. sa anuntati firma de asigurari?
b) daca banca avea vreo obligatie in acest sens, avand in vedere faptul ca acea asigurare ati incheiat-o la ordinul si la selectia firmei de asigurare dispusa de banca?
c) concret, ce se restituie si in ce conditii?

Sa presupunem ca nu gasditi nimic in contracte care sa va avantajeze si sa va dea dreptate la problema prezentata aici; in acest caz, va trebui sa va concentrati atentia pe dispozitiile contractuale in integralitatea lor si, in cazul in care gasiti dispozitii contractuale care pot fi considerate ca fiind abuzive si sunt incluse in unul sau ambele contracte ( cel de imprumut si cel de asigurare), puteti formula o plangere la Protectia consumatorului ( pt cel bancar) si la AFS ( pentru cel de asigurare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins in capcanele bancilor robsorluc robsorluc in 2007 am luat un credit de nevoi personale in euro,in 2008 am refinantat creditul la o alta banca in lei,in 2012 sunt sunat deprima banca la care aveam ... (vezi toată discuția)
Credite comerciantu comerciantu am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea ... (vezi toată discuția)
Comisioane abuzive banci aura2albu aura2albu Buna seara. Sunt subiecte fierbinti acum procesele impotriva bancilor referitoare la comisioanele abuzive in contractele de creditare si pe aceasta tema am si ... (vezi toată discuția)