avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drept penal - contestare drept de a conduce
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Drept penal - contestare drept de a conduce

buna ziua,
In februarie 2014 am fost condamnat de curtea de apel pitesti, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice , la 1 an si 3 luni cu suspendare, 4 ani perioada supraveghere si interzicerea dreptului de a conduce , drept care initial la judecatorie nu fusese suspendat .
Consilierul de probatiune mi-a spus ca ar fii posibil sa -mi recapat permisul deschizand o actiune judecatoareasca prin care sa contest masura ridicarii dreptului de a conduce. V-as ruga sa-mi spuneti daca e posibil si daca din practica s-a mai facut asa ceva.
va multumesc.

Este o hotarare definitiva in urma careia permisul se anuleaza, problema este ca nu mai puteti sustine examen conf.art.116 din OUG 195/2002, sau chiar daca ati sustine pe durata termenului de supraveghere nu puteti conduce, parerea mea este ca nu aveti ce sa faceti.
Multumesc pentru raspuns,dar vreau sa fac o specificatie in legatura cu dreptul de a conduce, va redau exact formularea din hotarare:
" Instituie in sarcina inculpatului masurile de supraveghere si obligatiile prevazute de art.86/3 alin1 lit a-d si alin .3 lit e Cod penal vechi (dreptul de a conduce un autovehicul) ."
Consilierul de probatiune mi-a spus ca se poate face contestare la aceste masuri. Asta vroiam sa stiu ,. Va multumesc.
Daca v-a spus consilierul de probatiune, incercati sa contestati atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare taramoiup taramoiup buna ziua, In februarie 2014 am fost condamnat de curtea de apel pitesti, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice , la 1 an si 3 luni cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Iulian&liliana Iulian&liliana Dacă pentru conducere fără permis sub influența alcoolului am primt suspendarea pedepsei.. și ca nou pedeapsa am primit 4 ani sub supraveghere și nici o ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila privind conducerea sub influenta baut alcoolice roxanam79 roxanam79 buna seara am si eu o intrebare instanta spune asa, hotaraste:in baza art 336 alin1 C.pen condamna pe inculpat la pedeapsa de 1 aninchisoare,pt savarsirea ... (vezi toată discuția)