avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu imi pot vizita la scoala fata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu imi pot vizita la scoala fata

Buna ziua

Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in timpul pauzelor sa imi vad fetita de 7 ani? Motivul lor e ca "nu respect programul de vizita".
Mentionez ca sunt divortat si scoala a fost pana nu demult singurul loc unde imi puteam vedea fata, fosta nevasta nerespectandu-mi prgramul de vizita dat de instanta.
In programul de vizita scrie ca imi pot vedea fata in primul si al treilea weekend din luna si in prima jumatate a vacantelor scolare "la domiciliul meu".
Bun, si la scoala am sau nu voie sa o vizitez?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: cornelmunteanu2000 , utilizator 12:15, 27 Mai 2014
Dupa parerea mea aveti dreptul de a vizita copilul oricand nu este in prezenta mamei deoarece programul de vizita vizeaza un anumit program in prezenta mamei sau sa luati copilul acasa la dvs. si nu este un program de penitenciar.
Adica copilul nu se afla in arest si trebuie sa obtineti pe baza de cerere dreptul de vizita de la invatatoare.
Izvorul dreptului parintesc se afla in baza faptului ca sunteti parinte si nimeni nu va poate limita dreptul de a vizita copilul la scoala.
Dreptul la vizita il aveti oricum dar nu aveti dreptul de a pleca cu copilul de la scoala...s-ar putea spune...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu e vorba de arest, e vorba de regulamentul intern al unei institutii; la cele scolare adesea se prevede ca parintii sa nu interactioneze cu copiii in timpul programului.
Altfel, sigur, poti veni sa vezi pruncul si in timpul orei, nu, cine interzice, doar nu e penitenciar?
Aberatii... ca si cum in timpul facultatii intra cine vrea in institutie... si suntem majori si, din cate stiu, tot nu e penitenciar la facultatile de drept... corect, Claudiu?
Si eu imi vizitez de cate ori pot (cam 1-2 ori pe luna) copilul la scoala (cu toate ca mama lui ma ameninta de fiecare data!!!). Nu cred ca daca am un program de vizita stabilit de instanta, in afara acestui program eu nu mai sunt "tata" ci doar finantator! Chiar si legea 272 imi da dreptul sa fiu informat cu privire la situatia scolara a copilului. De cate ori pot, profit de ziua de audienta la invatator, si ma duc la scoala unde normal ma intalnesc si cu copilul care tocmai iese de la ore. Oare ar trebui sa ma fac ca nu-l vad? Ar trebui sa nu-l salut? Sau sa-l salut ca pe un vecin? Daca-l vad in parc sau pe strada, ar trebui sa ma fac ca nu-l vad doar pentru ca "prin hotararea judecatoreasca s-a stabilit dreptul de vizita la domiciliul dvs.si nu la scoala"? Unde scrie asa ceva? Din cate stiu dreptul de vizita stabilit de instanta, de fapt, obliga pe cel caruia ii este incredintat minorul sa-i permita celuilalt parinte in cadrul acelui program sa fie cu copilul. Cine si unde spune ca in afara acestui program nu ai voie sa ai legaturi cu copilul? Unde scrie ca nu am dreptul sa ma duc in parcul unde stiu ca merge copilul?
Vorbiti de lucruri total diferite. Una e sa mergeti sa vb cu invatatorul desre situatia scolara, sa asteptati copilul dupa ore si sa il insotiti pana acasa sau sa mergeti in locurile unde merge si copilul si alta sa patrundeti in scoala pt a va vizita copilul in pauze. Scoala nu e loc in care copilul sa isi primeasca neamurile in vizita.
Eu am raspuns de fapt la doua afirmatii, si anume:
1. "Nu, atâta timp cât mama copilului ori conducerea unității de învățământ nu vă permit acest lucru." (Mihai Teris)
2. "La scoala nu, pentru ca prin hotararea judecatoreasca s-a stabilit dreptul de vizita la domiciliul dvs.si nu la scoala." (Simonette12)

Sunt de-acord ca trebuie respectat regulamentul intern al scolii si trebuie mers doar cand sunt ore de audienta sau dupa ce s-au terminat orele, dar ce legatura are cu permisiunea mamei si a directorului??? Nu am nevoie de permisiunea NIMANUI!!! Sunt un parinte ca oricare altul!!! Si indiferent unde il intalnesc, ma duc la el sa-l pup si sa-l imbratisez. Chiar daca o facem discret pentru a nu fi vazut si pedepsit apoi de mama lui pe motiv ca-l iubeste si este dragostos cu tata!!!!

Alte discuții în legătură

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei din scoala credsper credsper Sunt divortata si fetita, 10 zile este la tata-l ei, si 4 zile la mine.Si eu ma duc la scoala sa o vizitez pt. a sti ce mai face si daca are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)