avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa inchiriez in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa inchiriez in aceasta situatie?

Buna ziua, detin un duplex si doar 75%din terenul pe care este construit. 25% din restul de teren este detinut de fratele meu cu care nu am reusit sa ma inteleg. Nu am facut partaj sau iesire din indiviziune. Nici macar nu putem comunica.... In jumatate de duplex locuiesc eu cu familia cealalta jumatate fiind nelocuita. As dori sa stiu daca pot aduce pe cineva sa locuiasca(fara chirie) in jumatatea goala de casa fara sa am probleme cu politia ?
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 09:28, 9 Mai 2014
Fratele dumneavoastră are 25% doar din teren sau și din duplex?
doar din teren duplexul este doar pe numele meu
Puteți închiria fără probleme, recomand un contract de închiriere înregistrat la circa financiară cu referire la valabilitatea și opozabilitatea contractului față de terți ori un contract de comodat cel puți atestat de avocat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
ContSters318277, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului în indiviziune de a alege chiriașul fără acordul celuilalt proprietar cristina202020 cristina202020 Poate un prorietar sa inchirieze un apartament ,daca ii apartine doar jumatate de apartament fara consintamantul celuilat proprietar ,care are cota egala din ... (vezi toată discuția)
Atribuirea unui apartament mostenit Vladimir44 Vladimir44 Eu şi fratele meu am moştenit un apartament de la o mătuşă, avem fiecare jumătate şi suntem în indiviziune. Dorim să vindem cât mai repede, în mai ... (vezi toată discuția)