avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc - deschidere proces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc - deschidere proces

Sunt un pensionar singur si locuiesc la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje, fara asociatie. Apartamentul este trecut pe firma, iar eu am drept de habitatie pe perioada vietii.
Vecinul de la ultimul etaj si-a reparat acoperisul de deasupra apartamentului si ne-a cerut anul trecut, la cei trei vecini de dedesubt, cate 300 de lei. Mentionez ca reparatia a efectuat-o concomitent cu renovarea apartamentului. Doi vecini i-au platit, iar doi nu, printre care si eu, pentru ca nu am avut bani in momentul respectiv.
Luna trecuta am primit o instiintare precum ca ne-a chemat in instanta pe cei doi vecini, pretinzand suma de 600 de lei de la fiecare. A atasat facturi si reparatia i-a facut-o un vecin. Nu am fost in viata mea intr-un tribunal si nici nu vreau sa am de-a face. A trecut termenul in care puteam face o intampinare si vreau sa ii dau banii, chiar daca acum cere dublu.
Vecinul de la etajul doi i-a platit deja jumatate, urmand sa ii dea restul la vara. In momentul in care am vrut si eu sa ii platesc jumatate acum, am fost refuzat, pretinzand sa mergem la avocat, sa facem o hartie prin care sa platesc si jumatate din cheltuielile de judecata avute pana acum. A spus ca pe vecinul de la 2 l-a iertat, dar de la mine vrea si cheltuielile de judecata.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot sa ii platesc doar banii pentru care a intentat proces, cu toate ca suma este dubla decat cea ceruta verbal, initial? Pot sa ma prezint in procesul unde sunt citat, daca am drept de habitatie si nu mai sunt proprietar?
Va rog sa ma ajutati, nu vreau decat sa ii dau banii si sa ma lase in pace, chiar daca ma simt furat pe fata.
Cel mai recent răspuns: iulius2000 , utilizator 21:57, 9 Mai 2014
El spune ca ne-a chemat la mediere, dar nu am gasit nimic in cutia postala, deoarece eu mai plec si pe la copii in provincie.
Procesul exista pe portal, dar eu nu am primit citatie ci am gasit un plic un cutia postala, care continea o hartie care incepea cu Domnule Presedinte si este semnata si de un avocat.
iulius2000 a scris:
Doi vecini i-au platit, iar doi nu, printre care si eu, pentru ca nu am avut bani in momentul respectiv.

Apoi spuneti:
Pur si simplu ne-am inteles verbal sa ii dam niste bani (cate 300 lei)

Am preluat doar doua afirmatii facute de dumneavoastra din care reiese ca ati cunsoscut, ati fost de acord sa contribuiti cu suma de 300 lei dar ca nu v-ati mai tinut promisiunea. Oamenii seriosi se inteleg si respecta intelegerile fara a apela neaparat la parafe, autentificari la notari sau alte asemenea.
Sigur ca puteti sa va judecati, sa va angajati aparare si cine stie, poate un avocat pe care-l platiti cu o suma mai mare de 2-3 ori decat va cere vecinul, ar putea chiar sa castige procesul. Dar e putin probabil.
Dar indiferent de sentinta instantei, pata ramane!
In primul rand aveti, conform legii, obligatia sa suportati o asemenea repartie, proportional cu cota parte ori suprafata utila a apartamentului.
Si in al doilea rand, ati promis.
Nu ati citit tot mesajul. Acum nu mai este vorba de 300 de lei, el cere dublu, adica 600 de lei.
Nu a vrut sa primeasca niciun ban saptamana aceasta, am vrut sa ii dau cei 300 de lei, ci vrea 600 de lei + cheltuieli de judecata.
Daca nu am putut sa ii dau banii atunci, putea sa ma dea in judecata pentru 300 de lei, daca vroia sa forteze nota. Plateam si gata. Dar dublu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie acoperis bloc FLORIN6284 FLORIN6284 Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si de curand , mai exact in toamna anului trecut am izolat acoperisul blocului in care stau , eu locuid la ultimul etaj . ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la asociatia de locatari crysstyna22 crysstyna22 buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea marius_cretoiu marius_cretoiu Locuiesc intr-un apartament cu chirie intr-un bloc ANL. Nu exista asociatie de locatari, deoarece proprietar este primaria. Luna trecuta am fost sa intreb ... (vezi toată discuția)