avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna zua,
lucrez la o agentie imobiliara,am fost fortat sa imi dau demisia cu cele 15 zile de preaviz, dar mai am o tranzactie la care s-a semnat un precontract, urmanad sa se finalizeze dupa cele 15 zile de preaviz.
intrebarea mea este: care este calea legala de a intra in posesia comisionului si care este art cu care ma se inceteaza contractul de munca.
va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:59, 4 Mai 2009
Demisie insemana incetare contract cu art.79 alin 1

1. Nu exista fortare in demisie! Ati fost. poate obligat de imprejurari.
Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului. Ea se da, nu se aproba. Se face o notificare catre angajator prin care il anuntati ca incetati raporturile de munca i baza art.79(1) din Codul muncii, dupa implinirea unui termen de preaviz pe care dvs. il acordati angajatorului, termen prevazut in CIM.
2. Agentia imobiliara in care lucrati are un Regulament intern in care trebuie sa fie prevazuta si o astfel de situatie. daca nu are atunci singura posibilitate este sa actionati in judecata pe angajator pentru suma de bani care o considerati ca va apartine.
Actionarea in judecata se face la Tribunalul din judetul in care dvs. aveti domiciliul sau resedinta. Fiind un litigiu de munca sunteti scutit de taxe.
3. Dar de ce ati demisionat si nu v-a restructurat postul, ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din invatamant floralina floralina Buna!Sunt invatator titular si as vrea sa-mi dau demisia din invatamant!Cand pot face asta ,este nevoie de preaviz de 15 zile sau se poate cu lichidare la ... (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza,dupa cresterea copilului[3ani]? botos ilona botos ilona buna seara,am fost pe ingrijire copil 3 ani,dupa maternitate,iar la sfirsitul lunii ar trebui sa ma intorc la firma care sunt angajata..dar nu doresc acest ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florin_mirsu florin_mirsu Buna seara!Lucrez ca asiastent intr-o farmacie si vreau sa plec in alta parte.Am anuntat de 2 saptamani ca plec dar nu am facut nimic scris iar sefa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)