avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cale de acces blocata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cale de acces blocata

buna ziua detinem un teren de fineata intr-o zona de munte,mai jos de noi un vecin ne blocheaza drumul,suntem cam 10 proprietari in aceasta situati,mentionez ca drumul acela exista de cand ma stiu.Acum in numele celor care nu putem ajunge la proprietatile noastre as avea cateva intrebari:
1.de unde sa fac rost de o harta, incontestabila de catre proprietar?
2.se poate sa ne dea drept de trecere doar pe perioada iernii? (pt ca el asta sustine)
3.ok.am harta in fata,,,ce fac ca nu pot sa i-o arat ca sare cu toporul,in cazul acesta apelez la politie?
4.si daca,pun raul in fata,nu apare drumul in harta ce e de facut?
Va multumesc din suflet>Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:07, 10 Mai 2014
Cu harta, fara harta, cereti in instanta civila drept de servitute.
Nu numai iarna, nu exista asa ceva, ci permanent.
Sare cu toporul, faceti-i reclamatie la politie pentru tentativa de omor si se linisteste.

banuiesc ca in instanta m-ar costa ceva bani, de acea ma gandesc oare ar fi posibil sa ne adunam vecini,cu schita cadastrata pe care sa i-o inmanam,?... da aseara a fost politia si chiar politistul sustinea ca noi trebuie sa ii cerem voie pe perioada verii daca vrem sa trecem,,,,doar iarna avem voie sa nu facem urme...asta se intampla in maramures.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Adriantot, moderator
Interesant obicei, insa tot legea romana se aplica. Incercati sa faceti rost de la Oficiul de Carte Funciara de schita cadastrala, daca aceasta exista. Ea se inregistreaza de catre cadastrist, daca a fost realizata vreodata. incercati asa.

deci ar trebui in aceasta schita sa fim toti cei carora ni se inchide drumul? sau fiecare dintre noi sa aibe o schita cadastrala? multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Adriantot, moderator
Este o schita per proprietate. Asta daca a fost intabulata in Cartea Funciara. Daca nu, nu exista, evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara sarm07opr sarm07opr Exista un termen in care poate fi ceruta in instanta rectificarea cartii funciare? Poate fi instanta de acord cu astfel de actiune ceruta de persoane ... (vezi toată discuția)
Primul act se considera cel legal ? doberv doberv am un titlu de proprietate pe care scrie clar ca la sud ma invecinez cu \"drum stradal\" problema e ca in urma cu multi ani acel drum a fost inchis si eu nu ... (vezi toată discuția)
Întăbulare - de ce este nevoie de o măsurare repetată a terenului Ruzena Ruzena Vă rog dacă se poate să ajutați să înțeleg următoarea situație: Mama a decedat in 2006, suntem 2 moștenitori ai casei și terenului. Mama ... (vezi toată discuția)