avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara intretinere minor

Buna ziua! Sunt divortata iar instanta a stabilit ca sotul sa plateasca copilului o pensie alimentara de 1/4 din venitul minim pe economie.In prezent el nu are loc de munca. As dori sa stiu daca el trebuie sa imi plateasca pensia alimentara impozabila sau ramane 1/4 din venitul minim pe economie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:01, 23 Mai 2014
Sotul dvs. va trebui sa va plateasca exact cat a stabilit instanta in hotararea judecatoreasca! Daca nu va plateste de buna voie, aveti posibilitatea de a face plangere penala impotriva lui ptr infractiunea de abandon de familie prevazuta de art. 378 din noul Cod Penal (asta ptr. a-l "impulsiona" sa va plateasca)!
Pensia alimentara nu e impozabila, dar nu cred ca la asta va referiti.. de fapt nu stiu le ce va referiti.
Cum s-a stabilit, asa trebuie sa plateasca.
Daca platea mai putin cand era angajat adica raportat la venitul minim net pe econimie, acum ca nu mai are de munca, nu va plati raportat la brut, ci va plati in continuare cat s-a stabilit sa plateasca.
Procentul ramane cel stabilit de instanta la venitul minim pe economie, fara ca suma astfel rezultata sa fie impozitata sau sa se retina alte contributii.
Buna ziua gi-jane2! Imi cer scuze ca nu am reusit sa ma exprim corect pentru a ma face inteleasa. in momentul in care a fost pronuntat divortul si instanta a stabilit pensia alimentara, sotul meu era inchis pentru conducere fara permis sub influenta alcoolului. Pana in prezent nu mi-a platit absolul nimic. Recent a fost eliberat conditionat. Mi-a spus ca el are sa-mi plateasca doar 164 de lei din cauza taxelor. Stiam ca nu este adevarat cum spune, dar am vrut sa ma asigur inainte de a vorbi cu el. Multumesc pentru raspuns!
Ce va scrie in hotarare exact ?
Aveti o alta problema, daca nu are de munca, nu ii va plati nici pe-astia.

Alte discuții în legătură

Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters140523 ContSters140523 Cat este minimul pe economie??? este legal ca pentru 2 copii sa primesc pensie 180 ron,din moment ce fostul are minimul pe economie??? Se poate sa fie incadrat ... (vezi toată discuția)