avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara intretinere minor

Buna ziua! Sunt divortata iar instanta a stabilit ca sotul sa plateasca copilului o pensie alimentara de 1/4 din venitul minim pe economie.In prezent el nu are loc de munca. As dori sa stiu daca el trebuie sa imi plateasca pensia alimentara impozabila sau ramane 1/4 din venitul minim pe economie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:01, 23 Mai 2014
Daca nu plateste banii ptr pensia de intretinere de buna voie, pentru a-l "impulsiona" cumva sa ii plateasca, puteti sa ii faceti plangere penala ptr. abandon de familie! (sau macar sa il speriati ca depuneti o astfel de plangere!). Daca a mai avut deja probleme cu legea, nu cred ca isi va mai permite sa riste o noua plangere penala......poate ca asa va gasi banii necesari copilului care nu poate trai nici el cu aer!
SoniaGabriela a scris:

Buna ziua! Sunt divortata iar instanta a stabilit ca sotul sa plateasca copilului o pensie alimentara de 1/4 din venitul minim pe economie.In prezent el nu are loc de munca. As dori sa stiu daca el trebuie sa imi plateasca pensia alimentara impozabila sau ramane 1/4 din venitul minim pe economie. Multumesc!

Eu cred ca v-ati referit la cu totul altceva: daca trebuie sa plateasca pensia raportat la venitul minim brut sau la venitul minim net (suma ramasa dupa impozitare).
Pentru a nu mai exista neclaritati,depuneti la instanta care v-a pronuntat hotararea o cerere de lamurire a dispozitivului prin care solicitati instantei sa mentioneze expres daca procentul se aplica la venitul minim brut brut sau la net.
Tatal copilului ar putea sa isi retraga drepturile parentale? El a stat in inchisoare 1 an jumatate iar acum mi-a spus ca a trecut mult timp si sentimentele pentru copil nu mai exista, ca ii este indiferent. Pana in prezent am crescut singura copilului fara ajutorul tatalui. S-a nascut cu sindrom plurimalformativ, incadrat in grad de handicap grav. Si-ar putea retrage drepturile parentale asupra copilului? Multumesc!
Nu.
Dar cu ce v-ar incalzi daca s-ar putea ? E destul ca nu-l cauta si nu il intereseaza de copil..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters140523 ContSters140523 Cat este minimul pe economie??? este legal ca pentru 2 copii sa primesc pensie 180 ron,din moment ce fostul are minimul pe economie??? Se poate sa fie incadrat ... (vezi toată discuția)