avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe bursa sociala de la facultate
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe bursa sociala de la facultate

Buna seara .
Am o amenda penala de prin 2008 de 900 de lei + cheltuieli de judecata 350 de lei .
Si acum mi s-a facut poprire pe cardul pe care imi intra bursa sociala de la facultate .
Banii mi-au fost retrasi deja din cont . Cei de la Raiffeisen m-au trimis la ANAF de unde e poprirea .
Am fost acolo iar cei de acolo mi-au spus ca pana nu achit integral amenda , nu imi pot da acei bani .
I-am explicat doamnei de acolo ca acum chiar nu am cum sa platesc amenda, fiind student cu o situatie financiara precara si de cum voi incepe sa muncesc , o voi plati , insa nimic .
Nu as putea cumva sa recuperez acea suma ? Este de 200 de lei .
As aprecia daca nu m-ati judeca pentru ca nu am platit amenda pana acum , stiu ca am gresit si in timp voi incerca sa o platesc .
Va multumesc anticipat .
O seara buna in continuare !
Eu zic ca poprierea este nelegal facuta. Potrivit art. 780 din Noul cod de pr. civ. nu pot fi poprite sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte.
Nu cred ca are rost sa va pierdeti vremea cerandu-le celor d la ANAF sa-si schimbe hotararea. Nu isi va asuma nimeni o astfel de raspundere. Daca mai sunteti in termen putea face contestatie la executare. Este singura solutie in astfel de cazuri.
Va multumesc pentru raspuns . Imi puteti spune va rog cum as putea facea aceasta contestatie?
Oy! Knock out!
Credeti ca se fac 4 ani de faculate de drept doar, asaaaaaaaaaa, ca sa para facultatea de drept importanta?
Imi pare rau dar contestatia la executare, MAI ALES INTR-UN CAZ CA AL D-VOASTRA, este destul de dificil de redactat.
PS Dificil nu inseamna neaparat "bani multi" ci "mult de scris" sau "mult de explicat" Ideea de baza este ca d-voastra nu primiti bursa sociala pentru ca sa mergeti cu ea la Mall ci ca sa o folositi pentru un program de invatare. Odata ce judecatorul accepta afirmatia de mai sus ca adevar le poate pune botnita celor de la ANAF.
Am inteles . Imi cer scuze daca v-am ofensat . Imi puteti spune cam cat m-ar costa redactarea unei astfel de contestatii de catre o persoana autorizata?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
ContSters321123, utilizator
Nu m-ati ofensat. Trebuie sa discutati problema banilor cu cel care va va redacta cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriere cont in mod gresit georgiana.td georgiana.td In anul 2011 sotul meu a primit o amenda penala, de 3000 de lei. Dupa contestatii , a achitat-o la ANAF, in 2013. Azi a fost sunat de la banca ca i-a fost pusa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , vreau sa dau in judecata institutia anaf , am avut ... Ionut0227 Ionut0227 Buna ziua , Vreau sa dau in judecata institutia Anaf , am avut de platit o amenda , am achitat-o , tribunalul a trimis catre Anaf , soldul si numarul ... (vezi toată discuția)
Poprire cont anaf DANUTSRL17 DANUTSRL17 Ce pot face daca ANAF mi-a pus poprire pe contul de la cec în care mi se virează singurul meu venit respectiv o indemnizație de handicap de 340 lei eu fiind ... (vezi toată discuția)