In anul 2011 sotul meu a primit o amenda penala, de 3000 de lei. Dupa contestatii , a achitat-o la ANAF, in 2013. Azi a fost sunat de la banca ca i-a fost pusa poprire pe cont si i-au fost retrasi toti banii cont (cam 2000 de lei).
De la ANAF i s-a spus ca amenda aceea nu a fost platita, si cu penalizari si dobanzi s-a ajuns la 8.900 lei.
Avem chitanta de plata, dar ne-am mutat si o sa putem merge sa o cautam maine.
Cum ne putem recupera banii luati din cont ? Nu era normal sa fim instiintati ? Nu s-a prescris datoria ? In tot acest timp nu am primit nimic de la ANAF .
S-a mai intalnit cineva cu situatia aceasta ?
Buna ziua, trebuie sa formulati contestatie la executare in care sa aratati ca datoria afost stinsa prin plata conform chitantei pe care o detineti. Aveti termen de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de popriere pentru aceasta contestatie. Puteti sa mergeti si la ANAF cu chitanta si sa faceti o cerere de incetare a executarii silite pentru acest motiv insa fara o hotarare judecatoreasca de regula ANAF nu revine asupra deciziilor sale, asadar mare grija sa nu pierdeti termenul de contestatie in instanta.
Executare anaf
GABRIELW
Am primit în data de 8 noiembrie 2016 o înstiințare de la bancă cum că mi s-a pus poprire pe conturi de către ANAF , în baza unui titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)