avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Pot beneficia de credit prima casa daca am avut unul?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Pot beneficia de credit prima casa daca am avut unul?

Buna seara,
Daca am avut un credit prima casa pe numele meu pe care l-am achitat intre timp,pot beneficia de un al 2-lea?! Mentionez ca suprafata utila a apt achizitionat este sub 50mp...
Intre timp m-am casatorit, in cazul in care eu nu mai pot accesa, sotia mea poate sa solicite un astfel de credit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 12 Mai 2014
cam greu. fiind căsătorită nu poate accesa singură creditul, ci doar împreună.
Personal, am fost intr-o situatie similara. Diferenta este ca sotul are in continuare credit clasic, neachitat. Eu am vrut un alt apartament. Pentru ca aproape toate bancile ma refuzau intrucat la evaluare se adunau atat veniturile cat si cheltuielile, am facut conventie matrimoniala si separatiune de bunuri (vin la pachet si se mentioneaza pe certificatul de casatorie, dupa un an de zile se poate modifica si reveni la situatia de dinainte). Banca care a acceptat solutia este Credit Europe Bank. De 2 ani de zile nu am avut suprize din partea bancii.
Nu e nevoie de conventie. Daca are venit suficient, sotia poate aplica ( bineinteles daca nu a avut sau nu are o alta proprietate), chiar daca dvs veti fi codebitor la credit si chiar daca bunul va fi comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria si creditele gabbi_x gabbi_x ce se intampla in cazul in care unul dintre parteneri are credit dinainte de casatorie? obligatia creditului devine comuna o data cu actul casatoriei ? (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Credit prima casã accesat de sot si sotie separat mihainstr mihainstr [b]Bună ziua[/b], Mă confrunt cu o dilemă care poate fi la limita legii și căreia nu i-am găsit răspuns nicăieri. Istoric: În 2009, nefiind ... (vezi toată discuția)