avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil - tata- cumulare 2 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil - tata- cumulare 2 luni

Buna ziua,

Am o intrebare , va rog : Sotia mea este in crestere copil cu cel de-al doilea copil pana la data de 26 iunie 2014. Pe data de 31 decembrie 2013 s-a nascut cel de-al treilea copil, deci pana in prezent a beneficiat pe langa indemnizatie si de suma de 600 de lei suprapunere( daca ma exprim corect). Conform legii , tatal trebuie sa stea in concediu crestere copil o luna. Acum , intrebarea mea este : aceasta luna in care trebuie sa stau eu in crestere copil pt cel de-al doilea copil o pot cumula cu luna de la cel de-al treilea copil si sa le iau deci, cumulate, la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil( adica undeva ca perioada 1nov- 31 decembrie 2015) sau nu se pot cumula si trebuie luate fiecare luna separat , in cadrul perioadei de 2 ani? ( asta ar insemna ca in per la cel de-al doilea copil - 26 mai- 26 iunie 2014 sa stau eu acasa in crestere copil). Va intreb deoarece sotia chiar nu poate merge la servici , deoarece al treile copil e sugar si pt a elimina aceasta ultima luna care este inevitabil concediu fara salariu.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: IldikoB , utilizator 15:27, 4 Mai 2016
Pai sigur nu le-au citit pt ca atunci cand sotia le-a aratat acest articol au zis ca ei nu stiu de acest articol, nu au asa ceva....
Ce mai poti sa vorbesti cu un om in conditiile in care, cu aroganta iti spune ca el cunoaste toate articolele de la toate legile pe de rost( sefa de birou de la juridic din str Ion Campineanu)?. Birou juridic!!..... ori rea credinta ori semidocta...
Referitor la pct 2, aceasta sesizare nu ajunge tot la Biroul Juridic de la ei? Si sa imi spuna in scris ce au spus si verbal?
In sesizare spuneti cu cine ati discutat, ce anume ati discutat si ce argumente legale ati adus in favoarea dvs. si ce anume vi s-a raspuns, ca sa nu trimita sesizarea tot la cel care v-a respins cererea.
Am inteles.
Multumesc mult pt lamurire.
Buna ziua,

Sunt nevoit sa redeschid subiectul pe aceasta tema din urmat cauza: sotia a fost la cei care se ocupa cu preluarea dosarelor care , la randul lor au sunat pe cei de la ANPIS si ei spun ca nu se pot lua cumulat cele doua luni la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil deoarece interpreteaza legea in felul urmat:in art 4^1 este vorba despre perioada totala a concediilor cumulate si suprapuse. Ei , acest cuvant - suprapuse- spun ei, ca nu-mi da voie sa iau cele doua luni cumulate la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil . Adica , pot cumula cele doua luni doar in perioada de suprapunere, respectiv 31.dec 2013, cand s-a nascut al treilea copil, - pana la 26 iunie 2014, ultima zi din cei doi ani pt al doilea copil. E vorba de interpretarea legii sau cum? Pt ca daca ar fi asa cum spun ei , noi fiind un caz atipic, obligatoriu sotia pierde aceasta luna( ca si bani) de la al doilea copil deoarece nu se poate duce la serviciu , cu un copil sugar acasa . Astept raspuns de la dv.
Multumesc.
1. Textul de lege spune:
...pentru o perioada de cel putin doua luni, cuprinsa in perioada totala a concediilor suprapuse si cumulate.

2. Ei se leaga numai de expresia "suprapus" dar mai exista si expresia "cumulat".

3. - Parerea mea este ca nu au dreptate si ca prevederea legala este de partea dvs.
- Legea trebuie interpretata intotdeauna in sensul aplicarii ei nu a neaplicarii ei.

4. Dar scrieti, pe e-mail, la ANPIS, sa primiti un raspuns, tot in scris, pe care il puteti contesta in instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Concediu îngrijire al doilea copil pentru tata barbuc barbuc Sotia mea a nascut primul copil in 2013 luna martie si a intrat in CIC pentru doi ani, in iulie 2014 s-a nascut cel de-a l doilea copil, existand o perioada de ... (vezi toată discuția)
Trecere din cic 1 in cic 2 alexandraescu alexandraescu BUna seara, In prezent ma aflu in suprapunere CIC si urmeaza sa intru in CIC 2. Primul copil este nascut pe 25.august2014, iar cel de-al doilea pe 26aprilie ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil maryag maryag buna ziua am un baiat care luna aceasta in 25 face 2 ani si o fetita care pe 3 mai 2016 face 2 ani.am fost la ajips pentru o adeverinta cu venitul pe ultimele ... (vezi toată discuția)