Am o intrebare , va rog : Sotia mea este in crestere copil cu cel de-al doilea copil pana la data de 26 iunie 2014. Pe data de 31 decembrie 2013 s-a nascut cel de-al treilea copil, deci pana in prezent a beneficiat pe langa indemnizatie si de suma de 600 de lei suprapunere( daca ma exprim corect). Conform legii , tatal trebuie sa stea in concediu crestere copil o luna. Acum , intrebarea mea este : aceasta luna in care trebuie sa stau eu in crestere copil pt cel de-al doilea copil o pot cumula cu luna de la cel de-al treilea copil si sa le iau deci, cumulate, la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil( adica undeva ca perioada 1nov- 31 decembrie 2015) sau nu se pot cumula si trebuie luate fiecare luna separat , in cadrul perioadei de 2 ani? ( asta ar insemna ca in per la cel de-al doilea copil - 26 mai- 26 iunie 2014 sa stau eu acasa in crestere copil). Va intreb deoarece sotia chiar nu poate merge la servici , deoarece al treile copil e sugar si pt a elimina aceasta ultima luna care este inevitabil concediu fara salariu.
Multumesc
Buna ziua,
As avea nevoie de un ajutor urgent. E vorba de adeverinta de venit pentru tata care va cumula 2 luni de concediu crestere copil. Veniturile se vor trece cele pe 12 luni anteriori nasterii primului copil?
Primul copil nascut in 2012 al doilea in 2014, s-au suprapus CCC. Tatal doreste sa-si ia concediul minim de cate 1 luna pentru fiecare copil. Asa am interpretat ca se poate lua cumulat pana ce bebe2 implineste 2 ani. Nu stiam azi 3 mai 2016 ce venituri sa-i trec pe adeverinta. Inseamna ca voi face 2 adeverinte cu veniturile anterioare nasterii bebe1 si bebe2