Buna seara
Am o nedumerire.
- paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in interes propriu. Instanta admite in principiu aceasta cerere, dar pe fond o respinge, fapt mentionat in dispozitivul sentintei.
- paratul – care intre timp a inteles ca in calitatea ce o are nu putea formula cerere de interventie – face apel, in care cere sa se respinga cererea principala si sa i se admita cererea de interventie (cererea reconventionala)
- poate paratul in apel sa refolmuleze cererea de interventie in cerere reconventionala?
- am vreo sansa ca instanta sa-i respinga apelul deoarece la fond este consemnat clar faptul ca a renuntat la cererea reconventionala in favoarea cererii de interventie?
Va multumesc pentru ajutor
Va multumesc din suflet pt. ajutor.
Mai am o nedumerire: In acest proces, la fond, eu am fost reclamanta iar paratii au fost mostenitorul celui care a vandut terenul cu chitanta de mana si ultima sotie a tatalui meu care, prin toate tertipurile incearca sa ma dezmosteneasca (cu toate ca avem cotele stabilite prin decizie irevocabila). Ea este detentor precar dar vrea cu orice pret sa uzucapeze. Celalalt parat, mostenitorul celor care i-au vandut terenul tatalui meu, a achiesat in fata instantei (la fond) la cererea mea. Ba mai mult, mi-a dat si o declaratie notariala in acest sens. La fond, parata pe cererea mea principala si intervenienta (pt. ca a renuntat la cererea reconventionala) a pierdut.
Acum a formulat apel in care il cheama in judecata si pe paratul care a achiesat la cererea mea. Putea sa faca asa ceva? Daca un parat este de acord cu cererea reclamantului mai poate fi citat in apel? Mai poate fi parte in proces? Daca nu, atunci am inteles din raspunsul D-vs ca de fapt, intervenienta nu mai are cu cine sa se judece. Daca invoc exceptia calitatii procesuale a paratului (care a achiesat la cererea mea) atunci ramanem in proces eu si intervenienta. Fara parati. Pot inchide dosarul in acest mod?
Mii de multumiri