avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si cedit cu ipoteca pe apartamentul socrilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si cedit cu ipoteca pe apartamentul socrilor

salutare,
sunt disperat, vreau sa divortez si am un credit luat doar cu salariul meu dar cu ipoteca pe ap socrilor. ce se intampla la partaj, pot cere partaj odata cu cererea de divort ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:22, 5 Mai 2009
Puteti solicita si partajul, insa va sfatuiesc separat de divort. La partaj vor fi cuprinse bunurile pe care le-ati dobindit in comun dar si datorile comune cum este credtitul, daca cu el v-ati prcurat un bun urmeaza ca acesta sa cada on lotul dv. si sa despagubiti fosta sotie cu c/val. a 1/2 din ratele deja achitate
Puteti introduce cererea de divort odata cu cererea de partaj, dar cererile vor fi disjunse urmand ca partajul sa faca obiectul altui dosar si sa se judece separat, avand in vedere ca divortul are alte probe de administrat, ca acesta se finalizeaza mai repede decat o cerere de partaj in care sunt mult mai multe probe de administrat, expertize etc.
Va recomand angajarea unui avocat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face cand doar unu vrea sa divorteze? alexandro alexandro Va rog sa imi spuneti ce se poate face cand doar unul din soti doreste sa divoreze. Preizez ca nu exista copii si sunt motive intemeiate pentru divort. Exista ... (vezi toată discuția)