avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate act de adjudecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate act de adjudecare

X si Y -soti varstnici-fac contract de intretinere cu uzufruct viager cu A si B . A si B obtin astfel nuda proprietate si gireaza cu ea un credit la banca; nu mai achita creditul iar banca trece la executare silita adjudecand imobilul in contul creantei fara a se scadea valoarea uzufructului. Actul de adjudecare este din 2010, contractul de intretinere din 2000 iar in 2014 -ianuarie-se dispune irevocabil rezilierea partiala a contractului de intretinere in ceea ce-l priveste pe X intrucat Y decedase.
Va rog sa-mi spuneti daca este intemeiata o actiune -in principal-sa se constate nulitatea absoluta a actului de adjudecare pentru frauda la lege intrucat nu a fost scazuta valoarea uzufructului care era trecut in CF, iar -in subsidiar -sa se dispuna anularea actului de adjudecare ca fiind un act subsecvent contractului de intretinere (care tocmai s-a reziliat ).
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:38, 12 Mai 2014
Nu, la ambele întrebări.

Motivarea ar fi mult prea cronofagă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si dreptul de uzufruct in cazul unui partaj ulterior vanzarii iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 Buna ziua, am mare nevoie de lamuriri in problema urmatoare:o locuinta cumparata cu mentiunea-nuda proprietate-pe numele X, de la parintele Y-cu drept de ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie dupa executarea silita marik0 marik0 Buna ziua, Am o intrebari referitoare la executarea silita. Daca s-au executat silit mai multe imobile ale lui x (in urma castigarii unor procese de catre ... (vezi toată discuția)