avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Filiatia ceruta de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Filiatia ceruta de tata

Buna ziua

In urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil. Pe perioada sarcinii tatal nu a dat nici un semn de viata. Mentionez ca in prezent copilul are 1 an jumatate si tatal lui a deschis proces privind stabilirea filiatiei. De la concepere pana acum nu l=am mai vazut/ auzit de tatal biologic. Ma poate ajuta cineva cu jurisprudenta? va multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:35, 15 Mai 2014
Stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei poate fi solicitata oricand.(actiunea este imprescriptibila ).


Instanta de judecata va dispune asupra filiatiei copilului, in functie de materialul probator ( constituit din martori , inscrisuri, interogatorii, precum si expertiza medico-legala).


Ce doriti ?
Puteti cere respingerea cererii, tatal neavand c alitate procesuala activa intr-un proces de stabilire a paternitatii, tatal avand posibilitatea sa il recunoasca oricand prin declaratie data in fata ofiterului de stare civila sau notar.
Mai devreme sau mai tarziu va fi tatal in acte al acestui copil si nu va puteti opune daca asta doriti.
multumesc pt pareri. am un avocat care ma reprezinta. as avea nevoie de jurisprudenta, de hotarari in acest sens.
In care sens ? :D

[ link extern ]

Imi pare ciudat ca aveti avocat, dar dvs aveti nevoie de jurisprudenta..
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
gi-jane2, moderator
caz asemanator...concubinaj in urma caruia a rezultat un copil, tatal nu este trecut in certificat, si dupa 1 an cere test de paternitate. in tot rastimpul acesta nu a contribuit cu nimic, de la partea financiara la suport afectiv. si eu daca aveam 10 concubini ma chemau toti in instanta?? am nevoie de o hotarare in care instanta nu a incuviintat testul de paternitate.
incerc sa-mi ajut avocatul cu jurisprudenta care sa ne ajute in acest sens

Alte discuții în legătură

Contestare act paternitate Wunderland Wunderland Buna ziua! Ma aflu intr-o relatie de concubinaj. In momentul in care ne-am cunoscut, partenerul stia ca sunt insarcinata. Am hotarat, de comun acord, sa ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Pot pretinde pensie de întreținere pentru minor de la tatăl biologic, dacă acesta nu l-a recunoscut? poate fi obligat de instanță să facă testul de paternitate? Diana Daisy Diana Daisy În cazul în care îl dau în judecata pe tatăl copilului, pt pensia alimentara îl poate obliga instanta și la un test de paternitate, în cazul în care ... (vezi toată discuția)