avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cazier \\"curat\\"/Reabilitare de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cazier "curat"/Reabilitare de drept

Buna ziua, mi-am eliberat certificatul de cazier judiciar si pe acesta imi apare ca sunt inscris in cazierul judiciar cu urmatoarele date, citez: " 1. Condamnat la 2 ani inchisoare pentru articolele 208 alineat 1, 209 litera a, 74 literele a, c, 76 litera c, 71, 64 litera a teza a II-a, b Cod penal cu aplicarea articolelor 81 alineat 1, 82 alineat 1, 71 alineat 5, 83, 84 Cod Penal, termen de incercare 4 ani. Sentinta penala din data de 26.04.2010.
2. Condamnat la 10 luni inchisoare pentru articolele 87 alineat 1 OUG 195/2002, 74 literele a, c, 76 litera d, 71, 64 litera a teza a II-a, b Cod Penal cu aplicarea articolelor 81, 71 alineat 5, 83 Cod penal, termen de incercare 2 ani si 10 luni. Sentinta penala din data 26.03.2010."
Am rugamintea daca se poate sa aflu daca pot sa imi "curat" cazierul. Va multumesc
Din umilele mele cunostinte juridice, cazierul nu se ""curata, este pe viata.
Ar fi trebuit sa nu ai dosare penale, sau sa fi primit NUP, in cazul in care ai fost cercetat penal, dar din cate vad, tu ai avut condamnari definitive in penal
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua condamnari diferite pe noul cod penal! ContSters310818 ContSters310818 Buna ziua,o intrebare legata de o nelamurire. Va atasez mai jos doua condamnari in acelasi dosar,cu acelasi fapte si articole diferite! Intr o hotarare s-a ... (vezi toată discuția)
Cazier - pot urma scoala de soferi? catalin_haiducii catalin_haiducii Buna ziua, daca o persoana este condamnata la 2 ani inchisoare cu suspendare conditionata a executarii pedepsei, conform art 81 Cp, art 82 Cp, pentru art ... (vezi toată discuția)
Sentinta ..penala gabitzu1ro gabitzu1ro Solutie: În baza art. 211 alin 2 lit. b şi c şi al. 2 indice 1 lit. a Cod penal rap. la art. 74 al. 1 lit. b şi c C.pen şi 76 lit. b C.pen.,condamnă pe ... (vezi toată discuția)