avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna seara.As dori sami spuna cineva cum se poate intabula un teren daca extrasul cf si copia coala ( scoase astazi) este inca pe bunicii mei.Avem contract de vinzare cumparare cum bunicii mei au cumparat acest teren.Va multumesc.
Dati detalii: bunicii sunt decedati? Ati facut succesiunea?
Da bunicii sint decedati 1942 respectiv1994 iar succesiune nu am facut
Ma scuzati,am certificat de mostenitor (am facut succesiune) dar acest teren nu a intrat in succesiune deoarece acest teren a fost exoroprietarit,a fost luat pe vremea comunismuluidar nici in coala si nici in cf nu scrie ca a fost confiscat.As dori sami spuneti daca acest teren a fpst confiscat de stat ar trebui sa fie notat in cf si in coala,ptr ca tot bunicii mei figureaza in acte.

Editat de moderator simonette12-motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca "a fost confiscat" pe vremea comunismului trebuie sa existe un act, daca la CF este inregistrat pe bunicul dvs. si nu apare nici o mentiune, se poate sa va inselati si sa nu fi fost confiscat, ca umare faceti un certificat de mostenitor suplimentar la acelasi notar la care s-a facut primul ca sa treaca in CF pe dvs. :luck:
Certificatul de mostenitor a fost facut in 1954 (tatal meu a murit cind am avut 2 ani) acest certificat de mostenitor a fost facut de bunicul el fiind in viata cind ia murit baiatul,am cautat la starea civila dar nu am gasit certificatul de deces al tatalui meu,eu avind doar o hirtie de la tribunal ,unde tribunalul a recunoscut ca este mort(a murit in razboi),iar notariatul de stat unde sa facut succesiunea nu mai exista.Va multumesc
Eu nu am inteles ,ati scris ca ati dezbatut mostenirea dupa bunicul!!! Sau nu?

Alte discuții în legătură

Succesiune Costel Badiu Costel Badiu Buna seara , as ruga pe cineva care are idee la urm: mea intrebare: Tatăl meu a construit o casa pe terenul părinților lui ( bunicii mei) . Constructia ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala eronata; drept sotie supravietuitoare asupra mostenirilor primite de sotul decedat HotPink HotPink Buna ziua, Am urmatoarea situatie cu care v-as ruga sa ma ajutati. Bunicul meu a decedat recent. In urma lui au ramas sotia supravietuitoare si fiul ... (vezi toată discuția)
Parinti decedati- unic mostenitor- imobil cumparat de tata vsdfane vsdfane Buna ziua, Tatal meu a cumparat un apartament, iar in momentul respectiv al cumpararii era vaduv. Mama era decedata de un an de zile. Acum si tatal meu a ... (vezi toată discuția)