Am un pfa cu cod caen 0150. Am accesat fonduri europene si am primit 35000 euro in anul 2013 .
Cum inregistrez aceasta suma ( 35000 euro) in registru de incasari si plati?
Multumesc.
Buna seara!
Referitor la intrebarea dvs. Banuiesc, dupa valoarea fondurilor europene, ca aveti un proiect pe Instalarea tinerilor fermieri. Prin proiect sunteti obligat sa aveti un plan de afaceri pe care trebuie sa-l realizati si sa fie transpus in evidente de contabilitate in partida simpla, chiar daca impozitul si CASS-ul se determina la norme de venit și nu in sistem real. Inregistrarea banilor se face pe baza Extrasului de la banca unde v-au intrat banii in cont și se inregistreaza pe coloana incasri prin banca. Apoi, cheltuirea lor se face cu documente justificative, pe care trebuie sa le inregistrati pe coloanele aferente platilor.. La verificarea de la OJPDRP, trebuie sa justificati foarte bine ce ati facut cu banii. Daca ei nu va mai cer RJIP, cel putin pastrati Extrasul de la banca si toate documentele justificative pentru cheltuirea banilor si le prezentati asa la control. Intrbati la institutia finantatoare ce pretentii au. Succes, ca tanar fermier!!!