avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
1. Va rog ajutati-ma cu informatia urmatoare: in ce lege (nr./an) gasesc explicit conditiile in care se face o executare silita a unui apartament ce face obiectul unui credit ipotecar care are atasat si un contract de garantie imobiliara care se constituie in titlu executoriu. Ma intereseaza si unde gasesc stipulat termenul de 90 de zile de neplata, dupa care banca are dreptul sa treaca la executare silita?
2. Daca in contractul de garantie imobiliara se specifica ca, banca, in calitate de creditor ipotecar, va solicita executarea contractului mai sus mentionat, care constituie titlul executoriu conform dispozitiilor art. 56 din legea bancara 58/1998 si aceasta lege era abrogata la data semnarii contractului, se mai poate face executarea ? Se poate contesta in instanta ? Ce sanse am sa anulez executarea ?

Va multumesc.
exact. se poate, nu ?
De putut se poate; insa ce sa obtineti ? Dreptul de a le da banii inapoi.
Contractul de credit nu se intemeiaza pe acel articol, se refera la el in ce priveste executarea garantiei.
In orice caz, daca ajungeti la executare, apelati la un avocat pt redactarea contestatiei si va gasi acesta motive de contestatie pt a mai castiga timp.
Poate castigati procesul aflat pe rol pana sa ajungeti la executare.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc pt sfat. Doar timp vreau, nimic altceva. Si evident ca voi apela la un specialist.
Numai bine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor sau nu ? Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca . Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)