avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie apartament
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie apartament

Buna ziua. am un credit prima casa și platesc in fiecare an asigurare pt credit în care sunt incluse si riscurile pt apartament (incendiu, cutremur etc.). saptamana aceasta am fost anuntată de bancă ca trebuie să plătesc si asigurarea obligatorie pt apartament. dar mi se pare anormal să plătesc pt același lucru de două ori. dacă se întâmplă ceva două firme de asigurări plătesc pt același lucru? este legal ce îmi cere banca?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:18, 15 Mai 2014
Asigurarea obligatorie nu acopera toate riscurile cum ar fi incendiul, inundatii de la vecini, meteoriti, sfirsitul lumii.
Asigurarea obligatorie PAD este ... obligatorie prin urmare trebuie sa o platiti.
Prin modificarile aduse legii nr. 260/2008 de dispozitiile legii nr. 243 din 17 iulie 2013, publicata in Monitorul Oficial din 24 iulie 2013 si intrata in vigoare la data de 27 iulie 2013, persoanele fizice si juridice nu mai puteau incheia contracte de asigurare facultativa a locuintelor decat daca incheiau, in prealabil, o asigurare obligatorie a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Incendiu casa fara asigurare Aly07 Aly07 Buna seara, Am o cunostinta careia i-a izbucnit casa in incendiu din cauza unei sobe. Este o situatie foarte grea pt. ea si familia ei. Ce demersuri se pot ... (vezi toată discuția)
Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)