avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu furnizor servicii tv
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu furnizor servicii tv

Sunt abonat Romtelecom pentru un pachet de servicii de telefonie, internet şi televiziune prin internet (IPTV), ultimul serviciu contractat fiind televiziunea (din nov. 2013). Chiar de la instalarea acestui serviciu (tv) am avut probleme cu calitatea semnalului transmis, fapt ce m-a determinat sa fac reclamatii la 1930, in numar de 8, ultima fiind chiar azi 14.05.2014. Dupa toate aceste demersuri: reclamatie, vizite ale operatorilor din teren, schimbari de echipamente (modem. receiver, legaturi la liniile telefonice), problema nu este rezolvata.
Exista o modalitate legala de a rezilia acest contract fara a fi nevoit sa platesc daunele ca urmare a renuntarii inainte de cei 2 ani prevazuti in contract?
Trebuie sa existe in contract un capitol in care sunt enumerate obligatiile firmei. Acolo veti gasi in mod sigur si una referitoare la parametrii sau calitatea serviciilor.

Apoi cautati capitolul referitor reziliere, intr-un model de contract al firmei (nu stiu daca este cel pe care il aveti dvs. insa acest capitol nu poate fi mult diferit) scrie:


In cazul in care una dintre parti nu-si indeplineste obligatiile, cealalta parte este indreptatita sa rezilieze de plin drept contractul, fara a fi necesara interventia instantei de judecata, pentru Serviciile pentru care nu au fost respectate cele convenite de catre parti. Rezilierea va opera pe baza unei notificari prealabile de 30 (treizeci) de zile adresate partii in culpa. Contractul va inceta de plin drept in prima zi a lunii urmatoare celei in care termenul de 30 (treizeci) de zile se implineste, daca partea in culpa nu a inlaturat situatia ce a atras comunicarea notificarii pana la implinirea lui. Dreptul ROMTELECOM de a rezilia contractul potrivit dispozitiilor acestui paragraf va putea viza atat Serviciile pentru care nu au fost respectate cele convenite de catre parti, cat si toate Serviciile ce fac obiectul contractului.


Trimiteti-le o notificare prin care cereti rezilierea contractului pentru calitatea necorespunzatoare a serviciilor oferite; mentionati desigur cele 8 sesizari. Scrieti ca in cazul in care nu accepta rezilierea fara despagubiri veti reclama compania la ANPC.

Faceti notificarea in 2 exemplare si expediati unul cu confirmare de primire sau depuneti-l intr-o reprezentanta daca aveti in localitatea dvs. - cu conditia sa v-o inregistreze si sa va dea numarul, desigur. Veti avea nevoie de dovada incercarii de impacare pe cale amiabila cand sau daca ii veti reclama la ANPC. Aveti aici un model de reclamatie :
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns!
1. Capitolul referitor la obligatiile firmei este extrem de ambiguu: servicii de tip "best effort", parametrii de calitate masurati in conditii ideale, bla, bla, bla. Pe de alta parte daca in 7 zile de la punerea in functiune nu se intampla nimic (?), treaba merge mai departe. "Daca clientul denunta contractul ... pentru nefunctionarea in locatie dupa expirarea celor 7 zile, in perioada minima, RT poate solicita clientului despagubirile de incetare prematura" (asa scrie in contract).
2. Am facut deja o reclamatie la ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrarea si Reglementare in Comunicatii). Sa vedem rezultatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Conditionare vanzare pachet hbo Lulica Lulica Buna seara In urma cu un an am facut un abonament pentru televiziune prin cablu. Am optat pentru pachetul de baza, analogic. Zilele trecute am fost la ... (vezi toată discuția)
Defectiuni repetate orange tv ctarnoveanu ctarnoveanu Buna ziua. Anul trecut in luna mai am facut un contract la Orange pentru televiziune, internet(modem mobil) si mi-am trecut si cartela la abonament. Inca de la ... (vezi toată discuția)