avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie firma de recuperari creante

Buna ziua.Astazi am primit o somatie de la la o societate civila de executori judecatoresti Ionescu,Serbanescu si Petricaru prin care imi cere sa platesc 4652 lei catre Top Factoring pentru o restanta Cosmote in valoare de 758 lei.Precizez ca am urmat pasii pentru recunoasterea datoriei.Top Factoring mi-a trimis contractele incheiate intre mine si Cosmote si dovada ca ei au cumparat datoria mea cu 758 lei.Nu mi -au trimit niciodata documente care sa imi arate calculul si valoarea penalitatilor.
Am mentionat si acestu lucru :
Art. 4
(2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv.

Precizes ca nu am nici un venit si nimic pe numele meu.Ce sfat imi dati?
In primul rand verificati de cand dateaza datoria dvoastra catre Cosmote.
Daca este mai veche de 3 ani si in intervalul acesta nu ati mai primit somatii/notificari din partea Cosmote, aceasta este prescrisa si o puteti chiar ignora.
Daca nu si atunci a fost pusa deja in executare, atunci, neavand venituri care sa fie poprite si nici bunuri care sa fie vandute, executarea nu se va putea efectua. Aveti grija, insa, ca atunci cand veti realiza venituri sau veti achizitiona bunuri executarea va avea loc in toate formele de executare prevazute de lege.
In iulie 2012 a fost ultima factura trimisa de Cosmote.Eu as vrea sa platesc datoria dar nu asa de mult am incercat sa vorbesc cu ei sa le zic ca nu am nici un loc de munca acum dar au zis ca nu ii intereseaza.Un avocat ma poate ajuta sa obtin o suma mai mica de plata?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
onuflorin23, utilizator
Un avocat va poate ajuta, cu siguranta, ca formulati contestatie impotriva executarii silite, in cazul in care veti fi executat silit.
De asemenea, un avocat va poate ajuta sa negociati cu reprezentantii creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Aurora_Selejan Aurora_Selejan Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu in sfat in urmatoarea situatie: Sunt urmarita de 2 ani si mai bine de Top Factoring in legatura cu o ... (vezi toată discuția)
Credit bancar transferat la executori judecatoresti. gina30 gina30 Am un credit bancar ,fara garantie ipotecara, pe care nu il mai pot plati si a fost transferat executorilor judecatoresti. In prezent lucrez in ... (vezi toată discuția)
Top factoring ANTONIO-giorgio ANTONIO-giorgio am incheiat un contract cu firma cosmote in2006 si care a expirat in 2008.saptamana trecuta am primit o somatie de la top factoring ca as figura la cosmote cu ... (vezi toată discuția)