avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sarcina probei -ce articol se aplica 249 ncpc sau 272 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sarcina probei -ce articol se aplica 249 ncpc sau 272 codul muncii

Va rog din practica intr-un litigiu de munca sa ma sfatuiti ce articol se aplica cu privire la sarcina probei. Aceste doua prevederi din NCPC si din Codul Muncii se bat cap in cap dupa umila mea parere. Fac precizarea ca sunt parat in proces ( reprezint un SRL) in litigiu de munca cu reclamantul fost angajat. Multumesc! Am citit pe acest forum o parere dar nu m-am clarificat. Mai ales din practica instantelor as vrea o parere de la dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Sorin_mn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 16 Mai 2014
Buna ziua,
Daca litigiul este pe dreptul muncii atunci se aplica art. 272 C.Mun.
Daca litigiul este pe dreptul comun atunci se aplica art. 249 C.Pr.Civ.
Am precizat ca este litigiu de munca. In speta angajatul aduce acuze dar nu si probe. Pot cere sa fie decazut din dreptul de a mai propune probe?
Precizez ca fostul angajat contesta decizia de concediere dar nu o prezinta. Nu prezinta nici contractul de munca despre care face vorbire. A cui sarcina este sa aduca aceste probe?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Sorin_mn, utilizator
Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea paratei, nu a aratat data nasterii dreptului la actiune aidu aidu Intimata a invocat exceptia prescriptiei dreptului la actiune... scriiind doar ca cererea trebuia facuta in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspunsului de intampinare poate determina decaderea reclamantului de a mai propune probe la primul termen de judecata? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca reclamantul nu depune raspuns la intampinare in termenul prevazut NCPC, acesta mai poate ... (vezi toată discuția)
Decadere din proba (martori si inscrisuri) smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat in prima cauza pe noul Cpc. Recunosc ca nu sunt familiarizat cu noua procedura. Cauza e litigiu de munca. Problema: reclamantul ... (vezi toată discuția)