avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara

Mama mea are niste pamant cu testament de la fratele ei lasat inainte sa moara
Dar copii lui nu au facu succesiunea si nici nu vor sa o faca doar ca sa nu ii dea mamei pamantul.Unchiul a murit de 2 ani

Cum putem proceda ca ea sa isi primeasaca dreptul?Exista vreo posibilitate sa ii putem obliga sa faca succesiunea caci ei nu vor in nici un fel
Multumesc:frantic:
Cel mai recent răspuns: si_m_y , utilizator 19:51, 14 Mai 2014
mama dvs trebuie sa mearga la un notar si sa solicite dezbaterea succesiunii . daca celelalte rude nu se vor prezenta la notariat , va trebui sa se investeasca instanta de judecata cu o actiune in acest sens .
Aveti posibilitatea sa solicitati dvs. deschiderea succesiunii de pe urma unchiului dvs. Cu aceasta ocazie, ii veti chema in judecata si pe descendentii unchiului dvs., urmand ca fiecare sa isi primeasca partea ce i se cuvine din mostenire.Mama dvs. mai are posibilitatea sa solicite de la fiii unchiului dvs.predarea legatului.
Asta inseamna ca eu trebuie sa suport cheltuielile succesiunii?in cazul succesiunii?

Cum se procedeaza pentru predarea legatului.? ce inseamna mai exact? eu nu prea prea ma pricep...
Predarea legatului se face si fara succesiune?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
si_m_y, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament pentru un teren- mostenitorii refuza dezbaterea mostenirii dsmihalea dsmihalea Buna Ziua Unchiul meu i-a dat mamei mele 2 hectare pamant cu testament.In testamentul respectiv scrie ca ii lasa dupa moatea lui 2 hectare de pamant si ... (vezi toată discuția)
Mostenire de familie GABI HOHA GABI HOHA Domnule avocat, Vreau sa va consult intr-o problema legata de mostenirea mea. Dupa moartea tatalui meu in 1974, mama mea impreuna cu cei doi frati ai mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)