avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul familiei- acces la fisa medicala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul familiei- acces la fisa medicala

Buna seara.Sunt o mama sfasiata de durere.Va rog sa ma ajutati sa aflu cauza mortii ficei mele,( 27ani),care s-a prezentat la urgente la ora 12 ziua cu febra si frisoane,iar la ora 1 noaptea a decedat.Mentionez ca din 2008 a fost diagnosticata cu LES(lupus eritematos sistemic),cu tratament permanent,cu analize la 3 luni,etc.Nu am acces la fisa de observatii(in urma cererii mele in acest sens mi s-a dat raspunsul ca datele personale sunt confidentiale chiar si dupa moartea pacientului(art.21 din Legea46/2003).Din buletinul de analize medicale(lab. de anatomie patologica,ex. micro.da ca dg.-staza si edem la toate organele,dar fara nici o cauza,iar in certificatul medical constatator al decesului se mentioneaza STARE TOXICA ca fiind cauza directa.Va rog din suflet sa ma ajutati sa pot afla cum poate o tanara de 27 ani,care nu a prezenta niciun simptom de gripa sau vreo suferinta pana la ora 11sa stea in spital 13 ore si sa nu poata fi salvata?
Cel mai recent răspuns: LiviuStan , utilizator 23:52, 19 Mai 2014
Cand a fost asta ? Puteti sa depuneti o plangere la colegiul medicilor, nu veti avea acces la fisa, dar se va cerceta daca ar fi putut fi salvata.
Puteti deschide actiune instanta, in functie de raspunsul primit de la colegiul medicilor. In instanta puteti solicita o expertiza medico-legala (probabil va necesita exhumare) si acces la dosarul medical al fiicei dvs.
Dupa caz, puteti solicita daune materiale si/ sau daune morale.
Condoleante!
Nici instanța de judecată nu va admite cererea dvs.Mai multe nu are sens a spune.Vă pierdeti banii de pomană.
Eu am cerut pentru mama mea si am obtinut, de doua ori, odata dupa ce a murit. Am amenintat cu plangeri penale pentru abuz impotriva intereselor persoanelor.
Sunt multi medici criminali, mai ales prin incompetenta dar si prin dezinteres. Se ascund in spatele unor abuzuri de interpretare a legilor sau in spatele Colegiului.
Este absolut firesc ca sa aveti acces la fisa (pe care o vor modifica ca sa iasa cu fata curata, dar s-ar putea sa nu iasa chiar cum trebuie). Nu cred ca va da vreun doctor socoteala chiar daca apare clar o greseala, nu cunosc vreun caz de acest fel in Romania. Ati putea obtine, probabil, niste sume de bani prin asigurarea de malpraxis a respectivului.
Nu sunt avocat si nu cunosc legile, in detaliu, dar ca esenta pot spune ca se poate interpreta ca, dupa moarte, sunteti si beneficiara drepturilor persoanei decedate din capitolul doi, din legea mentionata, ceea ce va da dreptul de a vedea informatia. Articolul 10 prevede ca aveti dreptul de a fi informata, cu consimtamantul pacientului, pe care probabil ca l-ati avut, intr-un fel sau altul.
De asemenea, trebuie sa existe alte legi care sa va dea dreptul la aceasta informatie.
Pentru inceput mai faceti o cerere catre spital, amenintand cu plangere penala si una catre ministerul sanatatii, aratand abuzul la care sunteti supusa.
Nu va lasati, o sa aveti castig de cauza.
Bafta!
Legea respectiva exista la:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico-legala - medicul care a tratat persoana bobu bobu Va salut. In anul 2008 un pacient a murit in spital pe o sectie. Medicul care il trata avea dreptul sa participe la autopsie sau expertiza medico-legala? In ... (vezi toată discuția)
Malpraxis OldShatterhand OldShatterhand Am nevoie de un model de sesizare malpraxis pentru colegiul medicilor si totodata as vrea sa stiu daca se poate face o singura sesizare impotriva conducerii ... (vezi toată discuția)