Eu am cerut pentru mama mea si am obtinut, de doua ori, odata dupa ce a murit. Am amenintat cu plangeri penale pentru abuz impotriva intereselor persoanelor.
Sunt multi medici criminali, mai ales prin incompetenta dar si prin dezinteres. Se ascund in spatele unor abuzuri de interpretare a legilor sau in spatele Colegiului.
Este absolut firesc ca sa aveti acces la fisa (pe care o vor modifica ca sa iasa cu fata curata, dar s-ar putea sa nu iasa chiar cum trebuie). Nu cred ca va da vreun doctor socoteala chiar daca apare clar o greseala, nu cunosc vreun caz de acest fel in Romania. Ati putea obtine, probabil, niste sume de bani prin asigurarea de malpraxis a respectivului.
Nu sunt avocat si nu cunosc legile, in detaliu, dar ca esenta pot spune ca se poate interpreta ca, dupa moarte, sunteti si beneficiara drepturilor persoanei decedate din capitolul doi, din legea mentionata, ceea ce va da dreptul de a vedea informatia. Articolul 10 prevede ca aveti dreptul de a fi informata, cu consimtamantul pacientului, pe care probabil ca l-ati avut, intr-un fel sau altul.
De asemenea, trebuie sa existe alte legi care sa va dea dreptul la aceasta informatie.
Pentru inceput mai faceti o cerere catre spital, amenintand cu plangere penala si una catre ministerul sanatatii, aratand abuzul la care sunteti supusa.
Nu va lasati, o sa aveti castig de cauza.
Bafta!
Legea respectiva exista la:
[ link extern ]