avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu neefectuat anii precedenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu neefectuat anii precedenti

Buna ziua, Inchei perioasa de preaviz pe 16.05.2014. lucrand 2 ani jumatate cu un CO neefectuat de 24 zile in acest timp. Exista o constrangere legala pentru plata acestora sau ramane la mica intelegere? Cum ar trebui sa abordez problema in cazul unui refuz. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 15 Mai 2014
1. Potrivit art. 146 alin. (4) din Codul muncii, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

2. Potrivit art. 268 C.mun., cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
....
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;
....

Data de la care incepe sa curga acest termen este data incetarii c.i.m.

3. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

4. De asemenea, necompensarea in bani a CO neefectuat poate face obiectul unei medieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale mihai_banu mihai_banu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in privinta drepturilor salariale restante. In data de 18.01.2013 am incetat contractul de munca la o firma ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)