avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negocieri C.C.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negocieri C.C.M.

Va rog sa imi spuneti ; pentru negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate, in cazul unei institutii bugetare, ce acte se pot cere si ce acte este obligat angajatorul sa elibereze in conformitate cu art. 130 al , (3) si (4) din Legea 62/2011.
Am cerut " situaţia la zi a cuantumului veniturilor salariale de baza si de incadrare lunare a tuturor angajatilor din...".
S-a dat ce s-a cerut,dar din situatia primita lipsesc salariile sefilor de servicii.
Nu vor sub nici o forma sa comunice reprzentantilor salariatilor, salariile sefilor de servicii.
Este legal ?
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
mancipri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 20 Mai 2014
În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.
Va rog frumos, daca exista, dati-i-mi textul de lege,care prevede cele specificate de dvs., deoarece lideriilor de sindicat, in continuare, li se refuza sa li se dea o lista cu salariile sefilor.
Art. 163 C.mun.:
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul este obligat sa elibereze pentru sindicat lista cu salariile angajatilor? A.Attila87 A.Attila87 Buna ziua, Sunt angajat la o societate comerciala cu capital majoritar de stat (Gospodaria Comunala din Sf. Gheorghe jud. Covasna). Sunt membru de sindicat, ... (vezi toată discuția)
"salariile au caracter confidential" originalro originalro Am vazut ca exista atat in Codul civil cat si in CCM specificata aceasta confidentialitate a salariilor. Deoarece nu este explicitat fata de cine este aceasta ... (vezi toată discuția)
Acte pentru negociere ccm mancipri mancipri Buna ziua, Va rog sa imi spuneti , daca pentru negocierea CCM la nivel de unitate, sindicatul poate cere sa i se dea in scris cuantumul salariilor tuturor ... (vezi toată discuția)