avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua, am cumparat cu prietena mea o casa de la parintii ei, in cote parti egale. Actul este contr. vz-cu cu uzufruct. Actul sa facut in baza unui cadastru. Dar in act nu se specifica care jumatate e a mea, care e a ei. Parintii ei traiesc, dar noi vrem acum sa delimitam acele parti in mod egal (binenteles de comun acord). Cum trebuie sa procedam ? Ce acte trebuie sa mai facem si unde trebuie sa mai mergem ?

Va multumesc!!!
partajul de buna intelegere- la notar- faceti mai intai o expertiza si expertul va va propune modalitati de impartire a imobilului, care sa fie acceptate de amandoi proprietarii.

av.m.vasilescu
Mergeti la un notar daca va intelegeti si faceti acte de iesire din indiviziune, pe care apoi sa le le faceti dezmemramintele si sa le inregistrati la Cartea funciara.
Va multumesc, dar mai am o intrebare: eu si prietena mea urmeaza sa ne casatorim peste o luna. Este vreo problema daca facem iesirea din indiviziune dupa casatorie ? Stiu ca daca esti casatorit nu mai poti vinde, etc.
Deci daca suntem casatoriti putem sa facem iesirea din indiviziune ?
Mentionez ca actul de vz-cu cu uzufruct sa facut inainte de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vz-cu cu uzufruct tini1982 tini1982 Buna ziua, daca am contract de vz-cu cu uzufruct iar uzufructuarii traiesc, eu pot vinde o parte din casa pe care mi-au vandut-o acestia? Binenteles tot cu ... (vezi toată discuția)
Donatie, iesire din indiviziune, cadastru Adriana68 Adriana68 Detin impreuna cu alti doi verisori o casa si un teren. Acestea sunt pe numele parintilor nostri. Nu este facut cadastru si intabularea. Unul din verisori ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)