avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditare societate - garantie teren
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditare societate - garantie teren

Buna ziua,

Am incercat sa caut o intrebare asemanatoare insa nu am gasit un raspuns clar.

Trebuie sa imprumut pe cineva cu o suma mai maricica de bani pe firma lui.

Intrebarea mea este care este cea mai sigura metoda pentru mine pentru a fi sigur ca imi pot recupera ceva, daca el are si un teren cu care este dispus sa garanteze?

Fac contract la notar unde specific faptul ca la termenul X pot prelua terenul?

Deocamdata am doar un contract de creditare societate, pentru o parte din suma, insa banuiesc ca este aproape nul fara o garantie? :(

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:23, 15 Mai 2014
Daca societatea este dispusa sa garanteze cu terenul, da, incheiati contract la notar. Va fi o garantie solda pentru recuperarea imprumutului dvs.
Atentie sa fie acelasi proprietar si pe contractul de imprumut si pe actul de proprietate al terenului, fie persoana fizica asociat, fie insasi societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soacra mea serea gabriela serea gabriela Buna ziua. Soacra mea are 79 ani si are probleme specifice varstei. Nu am fost niciodata in relatii foarte bune, ne-a cautat numai cand a avut interes. Ea ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut. conditii de intocmire teodorteodor teodorteodor In acest weekend o sa ii dau unui prieten bun ( zic eu ) o anumita suma de bani , de pana in 10.000 euro. La propunerea lui , luni o sa mergem si la un notar ... (vezi toată discuția)