avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare de prenume in titlul de proprietate apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare de prenume in titlul de proprietate apartament cumparat inainte de `89

La moartea tatalui meu am constatat ca prenumele lui si al mamei este scris gresit (cate o litera). OJCV nu stiu cum s-a desfiintat , nu mai exista. La cadastru mi s-a spus ca nu ei se ocupa cu asta. La primarie la fel.
Poate fi indreptata in instanta eroarea? cu ocazia dezbaterii succesiunii in instanta? Sau e nevoie de actiune separata?
Multumesc


Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 20:22, 16 Mai 2014
Nu va intelegeti inrte voi, mostenitorii, sa dezbateti succesiunea la notar?
Ati facut demersuri la pe Arhivele statului?
AVLIL a scris:

Nu va intelegeti inrte voi, mostenitorii, sa dezbateti succesiunea la notar?
Ati facut demersuri la pe Arhivele statului?


Nu ca nu ne intelegem sa dezbatem succesiunea la notar, dar acestia sunt scumpi. Un avocat (cred!) ca e mai ieftin si intr-o actiune rezolvam si alte chestiuni conexe... (renuntari unii in favoarea celuilalt , alte imobile in alte judete etc.) precum si faza asta cu prenumele..

Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
lili5, utilizator
Avocat plus taxa de timbru, scos din calcul timpii de actiune si sa presupunem ca un avocat ieftin face si foparte bine, adica fara apeluri etc... sigur e mai scump. Dar... succes!
Cred ca si fara avocat e mai scump.
1. Fata de care alte inscrisuri sunt erorile din ce ati descoperit dumneavoastra; 2. Indiferent de pretul platit ( avocat, notar) pentru a nu fi evinsi cu o petitie in ereditate, dezbaterea succesorala trebuie facuta in conditiile legii, atat in forma ad validitatem (prin forma pentru valabilitatea actului juridic civil se înţelege acea condiţie de validitate, esenţială şi specială, care constă în necesitatea îndeplinirii formalităţilor prestabilite de lege, în lipsa cărora actul juridic civil nu s-ar putea naşte în mod valabil), cat si in forma ad probationem (prin forma pentru probarea actului juridic civil se înţelege acea cerinţă care constă în întocmirea unui înscris cu scopul de a dovedi actul juridic civil). Va rugam mai multe informatii.
BIRSAN2014

1 erorile sunt in titlul de proprietate . In actele de identitate sunt alte prenume, cate o litera diferita. Titlul de proprietate datand din 1975 , nu contine CNP.

2 Nu am inteles ....:( Intuiesc doar ca sunteti de parere ca notarul e mai potrivit..
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Divort & custodie lazarcalin lazarcalin Va rog sa imi explicati ce inseamna procura speciala multumesc! (vezi toată discuția)
Actul juridic civil dreptate dreptate Studiez acum actul juridc civil si o serie de intrebari mi-au dat de furca din nou. Desi am consultat Tratatul de drept civil. Partea generala a lui Cosmovici ... (vezi toată discuția)
Contract de mana georgeprim georgeprim Buna ziua, Am nevoie de un sfat, cum pot formula un contract de mana, intre frati. Vreau sa-i dau partea mea de mostenire, deoarece voi pleca in strainatate ... (vezi toată discuția)